Ahlat'ta Cami Açılışı

Ahlat ilçesinde, iş adamı Şerif Kanık ve ailesi tarafından yaptırılan Kalender Hoca Rıza Kanık Camisi, törenle açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Kanık ailesine teşekkür etti.

'Bu eser aslında Hoca Rıza Kanık'ın eseridir.' diyen Vali Çınar, şunları kaydetti:

'Bu, amel defterini açık tutan bir eserdir. Eser bırakan hayırlı evlatlar yetiştirdiği için Hoca Rıza Kanık'ın eseridir. Cenab-ı Allah vefayı emrediyor. Burada büyük bir vefa örneği görüyoruz. Bir kere memlekete Ahlat'a vefa örneği görüyoruz. Bu topraklarda büyümüş Rıza Kanık hocamızın çocukları Ahlat'ı unutmadıklarını gösteriyorlar. Babalarına olan saygıyı ve vefayı da burada gösteriyorlar. Güzel bir cami yapmak suretiyle onun adını veriyorlar ve o isim Allah'ın izniyle ebediyen yaşayacak ve dua alacak bir isim oluyor.'

Diyanet İşleri Başkanı Müşaviri Abdurrezzak Ateş ise, 'Ecdadın şehit kanlarıyla suladığı, insanın yürümeye korktuğu bu mekanlarda toprağı sıksan içinden şehitlerin fışkıracağı ve belki de en yoğunluklu şehitlerin yaşandığı Ahlat'ta, şehitlerin yanı başında bu eseri yapmak, şahitlik yapacak bir eseri yapmak gerçekten takdire ve tebriğe şayandır.' dedi.

Ahlat'a bağlı olduklarını ve öylede kalacaklarını belirten iş adamı Şerif Kanık da, 'İlçemizde birçok caminin yapımında da kaymakamlık ve müftülük tarafından görevlendirilerek köylerden yardım toplayarak cami yapılmasını sağlamıştı. Çok şükür Allah bize fırsat verdi biz de onun ruhunun şad olabileceği işleri yapmaya gayret ediyoruz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çınar, iş adamı Kanık'a plaket takdim etti.

Törene, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, iş adamı Kanık'ın ailesi, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA