'22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni'

Türk dünyası çocukları, İstanbul'da düzenlen şölende bir araya geldi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (TDAV) tarafından düzenlenen, '22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni' başladı.

TDAV Genel Başkanı Közhan Yazgan, Bağcılar Spor Kompleksindeki etkinlikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklar arasında kardeşlik köprüsü kurmak istediklerini belirtti.

Türk dünyasının çeşitli bölgelerinden gelen çocukların, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görülen ailelerin yanında misafir edildiğini anlatan Yazgan, şunları kaydetti:

'Çocuklarımız Türk aile yapısını tanımakla beraber Türkiye’de kendilerine arkadaşlar ediniyor. Böylece Türkiye’nin onların da ana vatanı olduğunu anlıyorlar. Amacımız, Türk dünyasındaki çocukların kardeşliğini sağlamak, Türk dünyasında dilde, fikirde, işte birlik için tohumların atılmasıdır. Bundan 22 sene önce şölenimize gelen ilk çocuklarımızın bugün buraya öğretmen olarak geldiklerine de şahit olmaktayız. Bununla gurur duyuyoruz.'

Mehteran gösterisiyle başlayan şölene, Azerbaycan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet, Kosova, Bulgaristan ve Makedonya gibi ülkelerin yanı sıra çeşitli Türk topluluklarından yaklaşık 350 öğrenci ve 60 öğretmen katıldı.

Etkinlikte, Kırgızistan’dan Şattık ve Bazarbayeva halk oyunları grupları 'Temir Komuz', Kırım’dan Cemile halk oyunları grubu 'Dostluk', Azerbaycan’dan Hezri halk oyunları grubu 'Bayram Suitası', Ahıska Türklerinden Ahıska Ateşi halk oyunları grubu 'Bar-Karabağ-Lezginka' ve Türkiye’den de Bakırköy Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu halk oyunları grubu 'İzmir Zeybeği' oyunlarını sundu.

27 Mayıs'a kadar devam edecek etkinlik kapsamında yarın 19.00’da İBB Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde ses yarışması yapılacak.
Kaynak: AA