Yıldıray Çınar Anıldı

Türk halk müziğinin önemli ozanlarından ve sinema oyuncusu Yıldıray Çınar, 10’uncu ölüm yıl dönümünde İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Yıldıray Çınar Anıldı
İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Gençler Değerleriyle Buluşuyor” projesinin son etabında gerçekleştirilen anma etkinlikleri, kabristan ziyareti ile başlayarak gün boyu devam etti. 29 Mayıs 2007’de 67 yaşında vefat eden Yıldıray Çınar’ın 10’uncu ölüm yıl dönümünün Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle öne alınan etkinliklerde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve katılımcılar mezarı başında dua ederek çiçekler bıraktılar.

İlkadım Belediyesi Kent Konseyi tarafından organize edilen Yıldıray Çınar’ı anma etkinliklerinde genç öğrencilere Yıldıray Çınar Anı Evi gezdirildi. Ardından İlkadım Belediyesi Yıldıray Çınar Kültür Merkezinde Yıldıray Çınar’ın hayatının konu alındığı video sunumu seyredilerek hayatının önemli anları ve eserleri Yıldıray Çınar’ın yeğeni Ses Sanatçısı Metin Erten tarafından anlatıldı.

Eserleri hep bir ağızdan seslendirildi

Gün boyu devam eden Yıldıray Çınar’ı anma etkinliklerinde usta sanatçının adının verildiği Yıldıray Çınar Kültür Merkezinde Samsunlu sanatçılar bir araya gelerek büyük ozanın türkülerini seslendirdiler. Dinleyicilerin kah keyifli kah hüzünlü anlar yaşadığı konser gençler tarafından da büyük beğeni topladı. Böylesine anlamlı bir etkinlik ile aslında çokta iyi tanımadıkları Yıldıray Çınar’ı ve eserlerini yakından tanımanın güzel bir şans olduğunu belirten liseli öğrenciler “Bu proje için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür ederiz” dediler.

“Samsun’un değerlerini yaşatacağız”

İlkadım Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Gençler Değerleriyle Buluşuyor” projesi ile başta Samsun olmak üzere ülkemizin en büyük değerlerini gençlere rol model yapmayı amaçladıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Yaşar Doğu’dan, Dağköylü Fatma Çavuş’a, Çarşamba’dan Çanakkale’ye birçok önemli şahsiyet ve mekanı genç yavrularımıza öğrettiğimiz projemiz kapsamında büyük sanatçımız Yıldıray Çınar’ı anıyoruz. Samsun’dan tüm yurda sesini duyuran filmleriyle kalplerde yer eden büyük ustayı kaybedeli 10 yıl oldu. Ancak büyük sanatçılar kolay unutulmaz. Bizler de gençlerimizi gerçek halk sanatçısı Yıldıray Çınar ile tanıştırıyoruz. Ölümünün 10’uncu yıl dönümünde büyük Çınar, Yıldıray Çınar’ı rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Gün boyu devam eden anma etkinliklerine ayrıca İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, Bem-Bir Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Seven, Hak-İş Samsun Şube Bşk. Ziya Uzun, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Büyükşehir Belediyesi THM Koro Şefi Halit Ateşli, Yıldıray Çınar sevenleri ve değişik liselerden öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA