Yeni Nesil Gazeteciler Sertifikalarını Aldı

Basın İlan Kurumunca Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Yeni nesil gazetecilik' eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

BİK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, OKA hizmet binasında düzenlenen törende, kurum olarak güzel bir projede yer almaktan mutlu olduklarını söyledi.

Gazeteciliğin hızla değiştiğini dile getiren Canbey, dünyayı etkisi altına alan dijital teknolojilerin hayatın her alanına etki ettiği gibi yazılı, görsel ve işitsel medyayı da aynı hızda dönüşüme zorunlu kıldığını vurguladı.

Nitelikli insan kaynağını oluşturmak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla eğitimi Türkiye'nin farklı illerinde yaptıklarına dikkati çeken Canbey, 'Medya sektöründe çalışan arkadaşlarımızın etkili iletişim kurabilme, haber yazım tekniklerini öğrenme, tasarım ile fotoğraf çekimi bilgi ve becerilerine sahip olmasını hedefleyen programın, yazılı basının internet yayıncılığına entegrasyonunun sağlanmasına da katkı sağladığını düşünüyorum.' dedi.

Daha sonra haber toplama ve yazma, haber etiği, haber hukuku, fotoğraf makinesi kullanımı, tasarım derslerinde 3 hafta süren eğitimi başarıyla tamamlayan 22 kursiyere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, BİK Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Basın Yayın ve Enformasyon Samsun Müdürü Mücahit Taşkın, Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan ile kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA