Ulaş'ta '2017 Yılı Teknik Destek Projesi' Kabul Edildi

Ulaş Kaymakamlığı tarafından hazırlanan '2017 Yılı Teknik Destek Projesi ' Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edildi.



Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yöneticiler için Kamu İhale Kanunu ve e-devlet modülüyle ilgili eğitim verileceğini söyledi.

İhale işlemlerinden sorumlu olan kurum personeli 30 kişinin Kaymakamlık Konferans Salonu'nda 5 gün sürecek eğitime katılacağını belirten Yılmaz, 'Günde 6 saat olmak üzere toplamda 30 saatlik bir eğitim öngörülüyor. Eğitimde ihale mevzuatıyla ilgili bilgiler verilecek.' dedi.

İlçede bulunan kurumların kaynaklarını etkin kullanabilmeleri ve böylelikle kurumsal kapasitelerini geliştirebilmelerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Yılmaz, 'Genellikle göreve yeni başlayan veya kuruma başka yerlerden tayin olan personelin Kamu İhale Kanunu çerçevesinde görev alması söz konusu olmaktadır. Dolayısıyla bu eğitimi alan personel daha verimli olacak ve teknik beceri kapasitelerini geliştirecekler.' diye konuştu.

Kamu ihale mevzuatı ve ekip uygulamaları konularında özel eğitimli personel yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Kaymakam Yılmaz, kamu dairelerine ait bütçelerin azami derecede etkin kullanımının sağlanmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA