TOBB Hizmet Şeref Belgesi Ve Plaket Takdim Töreni

Başbakan Yıldırım: (1) 'Hain darbe girişiminin hemen arkasından ekonomi çarklarının durmasına izin vermediniz. Tarihe geçecek bir duruş ortaya koydunuz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin daha fazla üretmek için çabaladığını ve risk aldığını, elini taşın altına koymaktan çekinmediğini görmek bizleri mutlu etmiştir' 'Hem bakanlık yaptığım dönemde hem de başbakanlığım süresinde daima üreten, istihdam oluşturan, katma değer sağlayan sanayi sektörümüze, hizmet sektörümüze ve ticaret erbabımıza destek oldum, yanlarında yer aldım'

Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyasına hitaben, 'Hain darbe girişiminin hemen arkasından ekonomi çarklarının durmasına izin vermediniz. Tarihe geçecek bir duruş ortaya koydunuz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin daha fazla üretmek için çabaladığını ve risk aldığını, elini taşın altına koymaktan çekinmediğini görmek bizleri mutlu etmiştir.' dedi.

Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) düzenlenen 'TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'ne katıldı.

İngiltere'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Yıldırım, terörün küresel bir sorun olduğuna dikkati çekti.

İki hafta önce İngiltere'ye yaptığı ziyarette kendisine 'Türkiye terör bakımından güvenli olmayan bir ülke olduğu için turizm geriye gidiyor' denildiğini belirten Yıldırım, bunun üzerine 'Londra ne kadar güvenli ise İstanbul'da o kadar güvenlidir' karşılığını verdiğini aktardı.

Terörün bir bölgeye ait olmadığına, küresel bir boyut kazandığına ve mücadelenin de küresel olması gerektiğine işaret eden Yıldırım, 'Hiçbir yerde bir terör olayının olmasını asla hiç kimse istemez, beklemez. O yüzden terörde sınıflandırma yapmadan, terör örgütleri arasına fark koymadan, amasız, fakatsız bütün terör örgütlerini en şiddetli şekilde lanetlemek ve terörün üzerine kararlılıkla gitmek bütün insanlığın en önemli görevidir.' diye konuştu.

Türkiye'nin terör konusunda büyük bedeller ödeyen bir ülke olarak yıllardır etkin mücadeleyi dile getirdiğini anımsatan Yıldırım, terörle mücadele ederken şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere ise uzun ömürler diledi.

- '1 milyondan fazla işsize iş ve aş sağladınız'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği mensuplarının ülkenin daha da büyümesi için elini taşın altın koyduğunu ve risk aldığını ifade eden Yıldırım, TOBB'un Türkiye'nin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Hükümet olarak TOBB mensuplarının ekonomiye kattığı değerin farkında olduklarını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

'15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkenin geleceğini kurtarma noktasında milletle beraberliğiniz, hükümetle beraberliğiniz önemliydi. O gece hepimiz sokaklardaydık. Demokrasiden, hukuktan, adaletten yana olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Hain darbe girişiminin hemen arkasından ekonomi çarklarının durmasına izin vermediniz. Tarihe geçecek bir duruş ortaya koydunuz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin daha fazla üretmek için çabaladığını ve risk aldığını, elini taşın altına koymaktan çekinmediğini görmek bizleri mutlu etmiştir. Bu fedakarlığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı İstihdam Seferberliği çağrısına en yüksek düzeyde karşılık vererek gösterdiniz. Beş ay gibi kısa bir sürede 1 milyonun üzerinde yeni istihdam imkanı doğmuştur. 1 milyondan fazla işsize iş ve aş sağladınız. Teşekkür ediyorum.'

- '27 bin KOBİ'ye 5 milyar liranın üzerinde imkan sağlandı'

Başbakan Yıldırım, iş dünyasıyla birlikte KOBİ'ler için 'nefes kredisi' sağladıklarını anımsatarak, şöyle dedi:

'Bu imkan kapsamında kısa sürede 27 bin KOBİ'ye 5 milyar liranın üzerinde imkan sağlanmıştır. Hükümet olarak her zaman istişareye önem veriyoruz. Sizlerle buluşmamızda birlik ve beraberliğimizi tazeliyoruz. Hem bakanlık yaptığım dönemde hem de başbakanlığım süresinde daima üreten, istihdam oluşturan, katma değer sağlayan sanayi sektörümüze, hizmet sektörümüze ve ticaret erbabımıza destek oldum, yanlarında yer aldım. Sizler sanayicinin, esnafın, iş dünyasının ihtiyaçlarını yaşayarak biliyorsunuz. Bir sorun gördüğünüzde bu sorunu iletmekle kalmayınız, ülkemizin değerine değer katmak için çözüm önerilerini de bizlerle paylaşmalısınız. Sizden gelen her öneri, eleştiri ve fikri çok ciddiye aldık ve gereğini de yaptık. Ortak akıla her zaman çok önem verdik ve bu sayede çok mesafeler aldık.'

(Sürecek)
Kaynak: AA