Tespih Gasbına Hapis Cezası

Kayseri'de 2 lise öğrencisinin tespih ve cep telefonunu gasp eden biri çocuk 3 kişi, hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri'de iki lise öğrencisinin tespih ve cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla 'nitelikli yağma' suçundan yargılanan biri çocuk 3 kişiye hapis cezası verildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar F.K. (19) ve S.Y. (19) ile tutuksuz yargılanan K.A. (15) ve avukatları katıldı.

Savunmalarında, lise öğrencileri M.G'nin cep telefonunu, S.C.U'nun da tespihini gasp ettikleri iddialarını kabul etmeyen sanıklar, beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, F.K. ve S.Y'ye müştekilerden M.G'ye yönelik eylemlerinden dolayı 5 yıl 10'ar ay, S.C.U'ya yönelik eylemlerinden dolayı 2 yıl 9'ar ay hapis cezası verdi.

Heyet, K.A. içinse M.G'ye yönelik eyleminden 3 yıl 10 ay, S.C.U'ya yönelik eyleminden 1 yıl 11 ay hapis cezasına hükmetti. K.A. hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.

Sanıklar F.K, S.Y. ve K.A. hakkında, 1 Aralık 2016'da, Germir Mahallesi Nalçik Bulvarı'nda bıçak tehdidiyle lise öğrencisi M.G'nin cep telefonunu, S.C.U'nun da tespihini gasp ettikleri iddiasıyla 'nitelikle yağma' suçundan dava açılmıştı.

Kaynak: AA