Sanayici 'Vatan' Dedi

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde yayınlanan haftalık ekonomi gazetesi Refleks’in 5’inci Lokomotif Ödülleri Töreni’ne sanayicilerin darbe girişimine karşı duruşu damgasını vurdu. Gazetenin imtiyaz sahibi Esra Özden, törenin açılış konuşmasında bir sanayiciyle ‘15 Temmuz’ sonrası yaptığı sohbeti aktardı. Özden, sanayicinin kendisine, “Fabrikalarım elimden gitsin, tamamının en iyisini defalarca kurabilirim. Ama vatan giderse geri dönüşü olmaz” dediğini anlattı. Bu sözler salondaki iş insanları ve sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden büyük alkış aldı.

Sanayici 'Vatan' Dedi


500 patron katıldı

Doğu Akdeniz kentlerinden 500’e yakın iş insanının katıldığı Sheraton Adana Oteli’nde gerçekleştirilen törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, İçel Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Yumuşak,Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak,Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş katıldı.



"Türkiye hedefi Doğu Akdeniz’le tutturabilir"

Törende konuşan Refleks Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Uluğtürkan da, Adana, İçel, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın oluşturduğu Doğu Akdeniz’in tarımdan turizme, enerjiden sanayiye, bilişimden lojistiğe her alanda Türkiye’nin en gözde üretim üssü olabileceğine dikkat çekti. Uluğtürkan, “Biraz kamu desteği, biraz ilgi bu coğrafyayı ikinci Marmara yapabilir. Türkiye, 2023 hedefini ancak Doğu Akdeniz’in imkanlarını değerlendirerek yakalayabilir. 10 yıldır bu yönde haber yapıyoruz. Son 5 yıldır da Lokomotif Ödülleri ile bölge iş dünyasının motivasyon artışına katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tosyalı’dan Kıvanç’a, Arbel’den Sanko’ya

5’inci Refleks Lokomotif Ödülleri Töreni’nde 13 dalda Refleks okurları ve jürisinin oylarıyla belirlenen kişi ve kurumlara ödülleri verildi.

Tören öncesi dünyaca ünlü kanun sanatçısı Ahmet Baran bir dinleti sundu.

Törende ödül alan kişi ve kurumlar şöyle:

Yılın İş Adamı: Zeki Kıvanç - Kıvanç Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Yılın İş Kadını: Deniz Kol - Arse Tekstil Genel Müdür Yardımcısı

Yılın Genç İş Adamı: Şerif Tosyalı - Tosçelik İcra Kurulu Üyesi

Yılın Genç İş Kadını: Elif Balbay Öz - Zahit Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi

Yılın Profesyonel Yöneticisi: Ergin Turan - Kastamonu Entegre Adana Fabrika Direktörü

Yılın Markası: Sasu

Bölgesel İşbirliğine Katkı: Sanko Holding

Yılın KOBİ’si: Kocabey Makina

Yılın İnovatif Şirketi: Beta Transformatör

Yılın İhracatçı Şirketi: Cansa Tarım Makinaları

Yılın En Sosyal Şirketi: Arbel

Yılın İş Dünyası STK’sı: MÜSİAD Adana Şubesi

Yılın Girişimcisi: Yusuf Kara - Cableako Genel Müdürü
Kaynak: İHA