Sanatçı Cengiz Kurtoğlu, Kerkük'te

Kurtoğlu: 'Ata toprakları (Kerkük) ve vatanım kabul ettiğim topraklarda kardeşlerimin yanında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum'.

Sanatçı Cengiz Kurtoğlu, Irak'ın Kerkük kentinde Irak Türkmen Cephesi'nin (ITC) il başkanlığını ziyaret etti.

Kurtoğlu, burada ITC Kerkük İl Başkanı Kazım Kazancı ve çok sayıda Türkmen tarafından coşkuyla karşılandı. Kurtoğlu'nun yanına gelen bir Türkmen, okuduğu şiirle Kerkük'ün Türkmen kimliğini vurguladı.

Ziyaretiyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Kurtoğlu, 'Ata toprakları (Kerkük) ve vatanım kabul ettiğim topraklarda kardeşlerimin yanında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kerkük'ü aile dostlarıyla birlikte ziyaret etmek istedim. Burada yüreklerimizi paylaşıyoruz.' dedi.

Çok uzun yıllardan beri Kerkük'ün önemli değer, tarih ve coğrafya olduğunu ders kitaplarından da öğrendiğini dile getiren Kurtoğlu, 'Kerkük'ü ziyaret etmek bugüne nasip oldu. Bunları ifade ederken, kelimeler yüreğimden duygusal olarak çıkıyor. O tarihin içine girince insanın duygulanmaması elde değil.' değerlendirmesinde bulundu.

Önce ITC Kerkük İl Başkanlığını ziyaret ettiğini aktaran Kurtoğlu, Kerkük'ün sokak ve çarşısını gezerek 'kardeşlerim' dediği Türkmenlerle bir araya geleceğini söyledi.
Kaynak: AA