Öğretmenleri Ziyaretlerine Geldi Başarıları Arttı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 'Pasta bizden çay sizden' sloganıyla başlatılan projede, okul müdürü, branş ve rehber öğretmenlerin, öğrencilerinin evlerine gerçekleştirdiği ziyaretler, onların başarılarının artmasını sağladı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekinci: 'Özellikle aileyle iletişim bağının güçlenmesi için bu ziyaretleri yapıyoruz, kesinlikle eğitim konularına girmiyoruz' Rehber öğretmeni Toptaş: 'Öğrenciler, öğretmenlerinin kendileriyle ilgilendiğini hissettikleri için derslerine daha iyi motive oldular'.

Osmaneli ilçesinde 'Pasta bizden çay sizden'' sloganıyla hayata geçirilen proje ile öğrencilerin derslerdeki motivasyonu ile deneme sınavlarındaki başarısında artış sağlandı.

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 1,5 ay önce 'Pasta bizden çay sizden' sloganıyla başlatılan projede, okul müdürü, branş ve rehber öğretmenler, öğrencilerin evlerine konuk olmaya başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci'nin de zaman zaman katıldığı ziyaretlerde, öğrenciye gösterilen yakın ilginin, onun derslerine olan ilgisinin ve dolayısıyla başarısını artmasına yol açtığı gözlendi.

Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamaya geçirdikleri proje ile velilere ulaşabilmeyi hedeflediklerini belirterek, 1,5 ayda 120 veliyi evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

Eğitimde başarıda, iletişimin önemli olduğunu ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:

''Özellikle çocuklarımıza ulaşmak, velilerin de bizimle iletişimini sağlamak istiyoruz. Temas kurduğumuz velilerin eğitime bakış açıları değişiyor. Hem zararlı alışkanlıklardan çocuklarımızı kurtarmak hem de başarıyı artırmak için mutlaka bunun olması gerekiyor. Dört okulumuzda şu anda projemize devam ediyoruz. Son 1,5 ayda 120 velimizin evine gittik. Giderken de tabi ailelerimizden izin alıyoruz. Randevu alıp okul müdürü, rehber öğretmen ve öğrencinin sevdiği bir öğretmen ya da sınıf öğretmeni ile gidiyoruz, muhabbet ediyoruz. Özellikle aileyle iletişim bağının güçlenmesi için bu ziyaretleri yapıyoruz, kesinlikle eğitim konularına girmiyoruz. Pastayı biz getiriyoruz çayı onlar ısmarlıyorlar. Değerlendirme yapıp ailelerimizle iletişimi güçlendiriyoruz.''

- ''Motivasyonlarını artırıyor''

Şehit Osman Er İmam Hatip Ortaokulu rehber öğretmeni Betül Toptaş da projenin öğrencilerin motivasyonunu artırdığını ifade ederek, böylece aileleri de eğitim sürecine kattıklarını dile getirdi.

'Öğrenciler, öğretmenlerinin kendileriyle ilgilendiğini hissettikleri için derslerine daha iyi motive oldular.' diyen Toptaş, öğrencilerin derslerine bu şekilde daha fazla çalıştıklarını ifade etti.

Toptaş, 'Projenin dönüşünü zaten deneme sınavı sonuçlarında da alıyoruz. Öğrencilerin daha aktif çalıştığını, velilerin sürece dahil olduğunu ve okulu daha fazla ziyaret ettiklerini görüyoruz.'' dedi.

Okul Müdürü Duran Boran ise projeyle hem aileyi daha iyi tanımayı hem de öğrencinin özellikle öz güvenine, motivasyonuna katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Velilerden Mustafa Kürek de projeyi olumlu bulduklarını ifade etti.

Ziyaretlerin, çocukları üzerinde olumlu etki bıraktığını dile getiren Kürek, 'Güzel bir proje. Öğretmenlerimizin, öğrencilerin bizzat evlerine giderek veya sınıflarından takip ederek, ilişkilerin bu şekilde kurulmasının eğitimde çıtanın yükselmesine katkı sunacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA