Kozan'dan Kısa Kısa

Kozan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hasta ve yakınları tarafından hazırlanan el işi ürünlerin yer aldığı kermes açıldı.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Etem Özsoy, Kozan Devlet Hastanesinde düzenlenen serginin açılışında, merkezde kalan hastaların hayat bakış açılarının değiştiğini belirtti. Hastaları sabah evlerinden alıp akşam evlerine bıraktıklarını ifade eden Özsoy, emeği geçenlere teşekkür etti.

Merkezde tedavi gören ve kilim dokuma kursundan yararlanan Ferhat Can da 2,5 yıldır geldiği merkezden memnun olduğunu belirtti.

İki gün sürecek kermesten elde edilecek gelir, hastaların hizmetinde kullanılacak.

Açılışa, Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Kubilay Uçar, Hastane Müdürü İdris Sürek ile hasta yakınları ve davetliler katıldı.

- Engelli öğrencilere saç bakımı

Kozan Belediyesi Hayat Boyu Eğitim Merkezi kursiyerleri, engelli çocukların saç bakımlarını yapıyor.

Merkezden yapılan açıklamaya göre, merkezde devam eden kuaförlük kursu, her hafta bir özel eğitim kurumunun öğrencilerini misafir ediyor. Bu merkezlerdeki öğrencilerinin saç kesim ve bakımını yapan kursiyerler, öğrenci ve ailelerine destek oluyor.

Kozan Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, öğrencilere bu faaliyetlerin yanı sıra toka, boyama kitabı, oyuncak, annelerine de yazma hediye ettiklerini bildirdi.

Kaynak: AA