Kanada'dan Güneş Enerjisinde İşbirliği Önerisi

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Cooter: 'Dünyanın en büyük ikinci güneş enerjisi şirketi Kanada'da. Antalya'nın da çok fazla güneşi var. Bu alanda kesinlikle işbirliği yapabiliriz'

Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, dünyanın en büyük ikinci güneş enerjisi şirketinin Kanada'da bulunduğuna dikkati çekerek, Antalya'nın bu alandaki potansiyelenin değerlendirilmesi için iki ülkenin işbirliği yapmasını önerdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Cooter, Antalya Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, Başkan Vekili İsmail Afşar ile görüştü.

Ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye'de 8 ay önce görev başladığını belirten Cooter, gerçekleştirdiği ziyaretlerle işbirliği olanaklarını araştırdığını ifade etti.

Cooter, Antalya'ya da ilk kez geldiğini ve Kanada'nın hiçbir yatırımının bulunmadığı bu kentte hangi alanlarda nasıl işbirliği yapabileceklerini görmek istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Kanada olarak en büyük yatırımlarımız madencilik sektöründe bulunuyor ancak biz bunu çeşitlendirmek istiyoruz. Örneğin enerji alanında. Dünyanın en büyük ikinci güneş enerjisi şirketi Kanada'da. Antalya'nın da çok fazla güneşi var. Bu alanda kesinlikle işbirliği yapabiliriz.'

Büyükşehir Başkan Vekili İsmail Afşar da Türkiye'yi ziyaret eden Kanadalı turist sayısının az olduğuna işaret ederek, Türkiye'de daha çok Kanadalı turist görmek istediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak güneş enerjisi alanında önemli yatırımlar yaptıklarını aktaran Afşar, 'Belediye olarak çiftçilerimize ücretsiz elektrik veriyoruz. Bu enerjiyi kurduğumuz güneş tarlalarından elde ediyoruz. Bu alanda işbirliği olanaklarını görüşmek üzere Kanadalı iş adamlarını misafir etmek isteriz.' ifadelerini kullandı.

Afşar, Büyükelçi Cooter'a, Kanada'da düzenlenen Çiçek Açan Şehirler Yarışması'nda alınan ödülü de gösterdi. Cooter, Antalya'nın bu başarısından dolayı, Afşar'ı tebrik etti.

Ziyarette, Afşar ve Cooter, karşılıklı hediyeler verdi.
Kaynak: AA