İskenderun Belediye Başkanı Dingil Açıklaması

'Çevre sağlığının korunması amacıyla haşere ve sivrisinekle mücadele edilmesi işinin planlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlama görevinin Büyükşehir Belediyesine ait olduğu sonucuna ulaşılmıştır'.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çevre sağlığının korunması amacıyla haşere ve sivrisinekle mücadele edilmesi işinin planlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlama görevinin büyükşehir belediyesine ait olduğu sonucuna ulaşıldığını belirtti.

Dingil, makamında, büyükşehir belediyesiyle ilçe belediyeleri arasındaki sivrisinek ve haşereyle mücadelede yetki karmaşasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Bir an önce ilçe belediyelerin sivrisinek ve haşereyle mücadele kapsamında ilaçlanması gerektiğini ifade eden Dingil, 'İçişleri Bakanlığına bağlı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili kesin karar yazı bize ulaştı. Burada açık ve net olarak yazıyor. Çevre sağlığının korunması amacıyla haşere ve sivrisinekle mücadele edilmesi işinin planlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlama görevinin büyükşehir belediyesine ait olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Biz artık Büyükşehir Beyediye Başkanı Lütfü Savaş'tan bir an önce ilçeleri ilaçlamasını istiyoruz. Bunun artık bir neticeye kavuşması lazımdır, Hatay hepimizin. Bugün bizler varız yarın başka arkadaşlar gelir ama bu konuların bir an önce açıklığa kavuşturulması gerek. Çünkü Hatay sıcak ve rutubetli bir memleket o açıdan bir an önce büyükşehirin bu işe bir el atıp, vatandaşları rahatlatmasını istiyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA