İpekyolu Canlandırma Projesi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mağmat Boğazında yapılacak olan İpekyolu Canlandırma Projesiyle ilgili yöre sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Mağmat Boğazı'nın doğal güzelliklerine zarar vermeden turizmin hizmetine sunmak istediklerini belirten Genç, 'Bu alanın turizme hizmet ederek değerinin daha yukarıya çıkarılması doğru olan bir yaklaşımdı.' ifadelerine yer verdi.

Genç, projenin DOKAP eylem planında turizm alanı olarak belirlendiğini ifade ederek şunları kaydetti:

'Valimizin desteği ve hızlı kararı ile birlikte bu bölgemizin turizm amacımıza yönelik bu alanın Ortahisar Belediyemize tahsisini gerçekleştirdik. Bu 600 dönümlük alanı Tarım Bakanlığı onayladı. Bu alanda turizme dönük projelerin yapılması daha uygundu. Çünkü çok nadide bir alanımızı farklı bir şekilde yapılaştırmaya açarak kullanım asla söz konusu olamazdı.'

İstişare toplantılarına önem verdiğini ifade eden Genç, bu projenin Trabzon'un çok önemli bir odak noktası olan Mağmat bölgesinin güzelleşmesine hem de şehrin çok daha değişik turizm cazibesi olması noktasında ciddi bir lokasyona kavuşmasında faydalı olacağına inandığını kaydetti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenap Sancar da, doğanın tahribatına yönelik bir çalışmanın söz konusu olmadığını belirterek, 'Çevre dostu, çevre ile uyumlu, çevreye daha yatkın malzemelerle sosyal içerikli yerler olacak. Üniversite olarak biz bu konuda, bu projeye destek vereceğiz.' ifadelerine yer verdi.

Mağmat ve Geçit Mahallesi Derneği Başkanı İlhan Sağlam ise projeyle ilgili vatandaşların ve derneklerin görüş ve eleştirilerinin alınmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, projenin bütün unsurlarıyla, doğaya zarar vermeden, çok iyi planlanarak hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Mimarlar Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Çevre Mühendisleri Odası şube başkanları ile yöneticileri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Aygören Vadisi Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Mağmat ve Geçit Mahalleleri Derneği başkanları ve yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA