Hisarcık'taki Tahta Araba Yarışmaları Nefesleri Kesti

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Hasanlar Ortaokulundaki yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde ’Geleneksel Tahta Araba Yarışı’ düzenlendi.

Hisarcık'taki Tahta Araba Yarışmaları Nefesleri Kesti
Hasanlar Ortaokulunda bu yıl 3. gerçekleştirilen tahta araba yarışında öğrenciler kendi yaptıkları tahta arabaları ile köy içerisindeki parkurda kıyasıya yarıştılar.

Tahta Araba Yarışları öncesinde öğrenciler tarafından çeşitli oyunlar sergilendi ve folklor gösterisi sunuldu. Bu arada öğrenci anneleri tarafından saclarda pişirilen gözlemeler ve evlerde yapılan yaprak dolması ayranla birlikte davetlilere ikram edildi.

Tahta Araba Yarışlarına 16 öğrenci katıldı.

Tahtadan yapılmış arabalarla birbirleriyle yarışan çocuklar birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Yarış esnasında bazı tahta arabaların tekerleklerinin kırılmasıyla çocuklar zor anlar yaşadı. Yarışmaya katılan çocuklar ise tahta araba kullanmanın farklı bir duygu ve çok eğlenceli olduğunu ifade ettiler.

Yarışma sonunda birinci olan İsmail Kaçar’a 150 TL, ikinci olan Emre Kaplan’a 100 TL, üçüncü olan Halil Çınar’a 50 TL, ayrıca Üzeyir Baş’a 100 TL, en iyi tasarım ödülü ve kupa verildi.

Dereceye girenlere ödülleri Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Garnizon Komutanı Hakan Özgül, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Akbulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci tarafından verildi.

Okul Müdürü Ali Osman Kılıç, Hasanlar Ortaokulu olarak bu yıl geleneksel Tahta Araba Yarışmasının üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Kaynak: İHA