Hakkari'de 4006 TÜBİTAK Şenliği

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Şenliği düzenlendi.

Eski Valilik binası önünde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2013 yılında başlayan 4006 TÜBİTAK Bilim Şenliği'ne 5. ve 12. sınıfta okuyan öğrencilerin katıldığını söyledi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında Hakkari'de yapılan 230 başvurunun 120 tanesinin kabul edilerek destek almaya hak kazandığını ifade eden Durgun, şunları aktardı:

'120 projenin 80'i merkez ilçede, 20 tanesi Yüksekova ve 20 tanesi Şemdinli ilçesinden kabul edilmiştir. Bugün yapılacak olan bilim şenliğimizde merkez ilçemize ait 8 okuldan 80 proje bulunmaktadır. Bu projelerin ortaya çıkmasında emeği olan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederim.''

Ardından, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve protokol üyeleri, stantları gezerek öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri inceledi.

Öğrencilerde hazırladıkları projelerle ilgili bilgi vererek deneyler yaptı.

Programa, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA