Giresun'da Hükümlüler İçin Etkinlik Düzenlendi

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ile Giresun Ticaret Borsası işbirliğindeki sosyal sorumluluk projesiyle Giresun E Tipi Açık Cezaevindeki hükümlüler için yemek ve müzik etkinliği gerçekleştirildi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen etkinlikte konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, kader mahkumları diye tabir edilen, bir şekilde hata işleyip cezalarını çeken ve normal hayata dönmek üzere olan mahkumlara yönelik olumlu bir program düzenlendiğini söyledi.

Toplumdaki 80 milyonun kardeşliğinin esas olduğunu ifade eden Karahan, şöyle devam etti:

'Düşmez kalkmaz bir Allah diyoruz, önemli olan hatadan dönmektir. Cenab-ı Allah diyor ya 'eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek mağfiret edeceği kimseler yaratırdı' o tövbenin güzelliğini, pişmanlığını, tadını insanlar yaşasın diye. İnşallah memleketimiz güzel günler görecek. İnşallah daha iyi şartlarda, daha huzurlu, daha kalkınmış müreffeh bir Türkiye için hizmete devam edeceğiz.'

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ise bundan sonra da benzer organizasyonlar gerçekleştireceklerini belirterek, 'Sizlerin yanında olacağız. Bizlere emanet olduğunuz bilincinden hareketle sizi ceza ve i̇nfaz kurumuna girdikten sonra daha olumlu vatandaşlar olarak dışarıya salmak amacındayız. Hepinize tekrardan geçmiş olsun diyorum.' diye konuştu.

Yemek etkinliğinin ardından Giresun E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi bahçesinde halk oyunları gösterileri sunuldu. Buradaki etkinlik basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak: AA