Gazze'deki Elektrik Krizi

Mizan İnsan Hakları Merkezi, temel hizmetlerin karşılanamadığı Gazze'de 'insani durumun giderek kötüleştiği' uyarısında bulundu.

Gazze'deki temel hizmetlerde yaşanan kriz sebebiyle insani durumun giderek kötüleştiği bildirildi.

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Gazze'deki insani krize dikkati çekmek amacıyla yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, Gazze'de devam eden elektrik krizinin hayatı ciddi anlamda olumsuz etkilediği ve bölgede her geçen gün kötüleşen insani durum nedeniyle felaketin yaklaştığı uyarısı yapıldı.

Elektrik krizinin çözümü için herhangi bir adım atılmadığına işaret edilen açıklamada, yetkililerin konuya gereken hassasiyeti göstermediği savunuldu.

Filistin yönetiminin 'Gazze'deki memurların maaşlarında yaptığı kesintinin' de birtakım olumsuz etkileri olduğu belirtilen açıklamada, uluslararası topluma İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılması için acil harekete geçerek hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı.

Gazze'deki elektrik dağıtım şirketi, Ramallah'taki Filistin hükümetinin elektrik santralini çalıştırmak için gereken yakıta ek vergi uygulamasının krizi büyüttüğünü belirtiyor.

Filistin hükümeti ise bunu reddederek, Hamas'ın dağıtım şirketi ve enerji kurumunda etkinliğini sürdürmesinin hükümetin görevlerini yerine getirmesini engellediğini savunuyor.

Filistin hükümeti, Gazze ve Batı Şeria'da yerel piyasada satılan tüm yakıt türlerine yüzde 90 vergi uyguluyor.
Kaynak: AA