Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Moskova'da

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, kabine üyeleri ve iş adamlarından oluşan üst düzey bir heyetle temaslarda bulunmak için Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi.

Filipinler hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre, dün üst düzey bir heyetle temaslarda bulunmak için Moskova’ya gelen Devlet Başkanı Duterte, Moskova ziyaretinin ilk gününde resmi temaslarda bulunmayarak özel vakit geçirdi.

Duterte’nin Moskova temasları kapsamında bugün Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev ve perşembe günü ise Kremlin’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor. Duterten’in aynı zamanda Moskova’da Filipinli iş adamlarıyla da görüşmesi bekleniyor. Başkan Duterte ve heyeti Moskova temaslarından sonra 27 Mayıs’ta resmi temaslarda bulunmak için Dubai’yi ziyaret edecek.

Moskova temaslarında Duterte’ye Senato Başkanı Aquilino Pimentel III, Yönetici Sekreter Salvador Medialdea, Dışişleri Bakanı Allan Peter Cayetano, Maliye Bakanı Carlos Dominguez, Adalet Bakanı Vitalino Aguirre II, Tarım Bakanı Emmanuel Pinol, İmar ve İskan Bakanı Mark Villar, Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, Sağlık Bakanı Paulyn Ubial, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ramon Lopez, Turizm Bakanı Wanda Teo, Ulaşım Bakanı Arthur Tugade, Bilim ve Teknoloji Bakanı Fortunato dela Pena, Enerji Bakanı Alfonso Cusi, Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Ernesto Pernia, Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Martin Andanar, Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Hermogenes Esperon Jr., Devlet Başkanı Danışmanı Christopher Bong Go ve Senatör Sherwin Gatchalian eşlik edecek.
Kaynak: İHA