El-Arabi El-Cedid Gazetesi Tanıtıldı

Gazetenin CEO'su Eşşeyyal: 'İstanbul, dünyanın önemli metropollerinden biri. Bu güzel şehirde olmak bizim için gurur verici'

Türkiye'de yayın hayatına başlayan el-Arabi el-Cedid gazetesi, İstanbul'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

İstanbul'daki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına, Arap ülkelerinden davetlilerin yanı sıra, aralarında AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın da bulunduğu medya temsilcileri katıldı.

Arapça yayınlanan, 30 ülkede dağıtılan ve Londra, Beyrut, Doha gibi büyük şehirlerde basılan gazetenin, Türkiye'ye 4 sayfa ayıracağı belirtildi.

El-Arabi el-Cedid gazetesinin CEO'su Abdurrahman Eşşeyyal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da 2 yıldır ofislerinin bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de Arap dünyasının her kesiminden toplulukların oluştuğunu, bu insanlara hitap etmek için gazeteyi İstanbul'da da basma kararı aldıklarını kaydeden Eşşeyyal, 'İstanbul'da olmamızın ayrı bir ehemmiyeti var. İstanbul dünyanın en önemli metropollerinden biri. Bu güzel şehirde olmak bizim için gurur verici.' dedi.

Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında da gazetenin dağıtılacağını kaydeden Eşşeyyal, 'THY ile stratejik bir anlaşma yaptık. Artık, THY'de bulunan bir gazeteyiz. Bu bizim için çok önemli, zira THY, dünyanın en önemli havayolları şirketlerinden biri.' ifadelerini kullandı.

Tanıtım toplantısına katılan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey de gazetenin İstanbul'da da yayınlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, 'Türkiye'de ciddi anlamda Arap nüfusu oluştu. Arapça bir gazetenin olması bu anlamda çok iyi. Gazetenin 4 sayfasını Türkiye'ye ayıracaklarmış. Bu durum, ülkemizin dünyaya tanıtımı açısından önemli. Özellikle turizme katkı sağlayacağına inanıyorum.' görüşünü dile getirdi.
Kaynak: AA