Dinar'dan Kısa Kısa

Tapu Teşkilatının kuruluşunun 170. yılı, Dinar ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Dinar Tapu Müdürlüğü tarafından organze edilen kutlama programında Tapu Müdürü Ömer Çetinkaya ve tapu memurları tarafından Hükumet konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Dinar Tapu Müdürü Ömer Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, Türkiye tapu teşkilatının 1847 yılında Mahmut Esat Efendi tarafından kurulduğunu söyledi.

Çetinkaya, 'Dünyadaki gelişmelere paralel olarak açıklık, hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda, teknolojiye ayak uyduran güven ve kalite bilincini benimseyen kurumumuz, vatandaşlarımızın mülkiyet ve ayni haklarını devlet güvencesi altında koruyan ve bu bilgileri güncel tutarak siz vatandaşlarımıza 170 yıldır olduğu gibi hizmet vermeye devam edecektir.' dedi.

- Dinar'da yıl sonu sergi açılışı

Dinar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılmış olan kursların yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

Dinar Halk Eğitim Merkezi hizmet binası önünde yapılan etkinliklerde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer, 'Milli eğitim faaliyetleri içerisinde halk eğitim merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır.' dedi.

Hayat boyu öğrenmede etkin bir eğitim kurumu olan halk eğitim merkezlerinin beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş, kültürel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumları olduğunu belirten Koçer, şöyle konuştu:

'Halk eğitim merkezlerinde her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir. Biz de bu doğrultuda alan çalışmaları yapıp kurs ihtiyaçlarını belirleyerek içinde bulunduğumuz kurs döneminde, geçen yıl 136 olan kurs sayımızı bu yıl 190'a çıkardık. Açmış olduğumuz kurslarda 1808 erkek, 1944 bayan olmak üzere toplamda 3 bin 752 kursiyerimiz eğitim almıştır.'

2015-2016 eğitim öğretim sezonunda çeşitli kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri, Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Vekili Rafet Şimşek ve İşkur İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından verildi.

Daha sonra, serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA