'Çin Malına İnat Organik Bebekler'

Artvin Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin ürettiği ürünler halkın beğenisine sunuldu.

'Çin Malına İnat Organik Bebekler'
Kursiyerlerin aylardır verdikleri yoğun emeklerle ürettikleri ürünlerin sergilendiği programın göz bebeği ise ‘Çin malına inat üretilen organik bebekler’ oldu. İŞKUR’un desteği ile açılan tığ örücülüğü kursu sonucunda ortaya çıkan oyuncak bebeklerin çocuklar için hiçbir zararı olmaması anne ve babalar için bebekleri cazip hale getiriyor.

Çocuklara zarar vermemesi için tamamen kendi el emekleriyle oyuncakları ürettiklerini dile getiren Tığ Örücülüğü Kursu Usta Eğitmeni Aymen Bilgin “Amigurumi ipi ile bebek yapımı kursu İŞKUR desteği ile yapılıyor. Evdeki hanımlar güzel zaman geçiriyorlar, hem de çocukları için oyuncak yapıyorlar. Oyuncaklarımızın tamamen organik olması ve tamamen organik ipin kullanılması, hiçbir plastik ürün olmaksızın tamamen organik amigurumi ipinden çalışılmıştır. İçinde yapay hiç bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Günümüzde bir çok oyuncağın kanserojen madde içerdiğini dile getiren bir başka usta eğitimci Hülya Derdiyok ise “El emeği göz nuru, biliyorsunuz günümüzde çoğu bebekler kanserojen madde üretmekte ve çok tehlikeli çocuklarımız için. Tehlike arz etmeyen oyuncaklardı şuan ki hedefimiz. Bizde elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Çin malına inat organik bebek üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA