Çevre İçin İşbirliği Devam Edecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi arasında çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi ve çevre sorunlarının çözümüne katkı sağlanması konusunda sağlanan işbirliği 2 yıl daha devam edecek.

Bursa’da üniversite ve büyükşehir belediyesi arasında çevrenin korunmasını sağlamak amacıyla kurulan işbirliğinin 2 yıl süreyle daha devam etmesine ilişkin protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından imzalandı.

Altepe, imza töreninde yaptığı konuşmada, daha önce 26 Haziran 2015 yılında imzalanıp çalışmalarına başlanan çevre işbirliği protokolünün bugün atılan imzalarla 2 yıl daha uzatıldığını ifade etti.

Protokol uyarınca büyükşehir sınırlarında çevre sorunlarına çözüm üretme konusunda Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile ortak hareket edileceğini belirten Altepe, şunları kaydetti:

'Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı bir kent oluşturmayı hedefliyoruz. Bursa olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’deki partneriyiz ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de kurucusuyuz. Bu kapsamda kentimizde çevre bilincinin sağlanması ve ‘Sağlıklı Bursa’nın oluşturulması için çalışmalarımıza yön veriyoruz. Yaşanabilir sağlıklı bir kent ve toplum için atılması gereken adımları atıyoruz. Bursa’nın geleceği için en büyük hedefimiz sağlıklı bir çevreyi oluşturmaktır.'

UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay da çevre sorunlarının tespit edilmesinin önemine değinerek, şunları söyledi:

'Önemli adımlar atıldı. Bursa ve Marmara için yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Büyükşehir belediyesinin çevreye verdiği değeri görüyoruz. Çevreyle ilgili yapılan tespitlerin devamının gelmesi ve sorunların çözülmesi için uygulamaların yapılması da gerekli. Bu protokolün bundan sonraki süreçte de çevre için önemli ve olumlu sonuçlar oluşturacağına inanıyorum.'

Protokol imza törenine büyükşehir belediyesi bürokratları ile Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA