Bağcılar'da Ramazan Hazırlıkları Tamam

Bağcılar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca gerçekleştireceği etkinliklerin hazırlıklarını tamamladı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, düzenlenen basın toplantısı ile çalışmaları tanıttı.

Bağcılar'da Ramazan Hazırlıkları Tamam
Bağcılar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçede gerçekleşecek olan etkinlikleri düzenlenen basın toplantısında tanıttı. Öte yandan Ramazan’da iftarlarda verilecek yemekleri de tanıtan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ihtiyaç sahibi ailelere de iftar bileti uygulamasının yapılacağını kaydetti.

İftar bileti uygulaması ile belirlenen aileler, ilçede anlaşmalı lokantalarda iftar yemeklerini biletler aracılığıyla yiyebilecek. Her zaman temiz bir halde tutulan camiler ise baştan aşağı temizlenerek gül suyu kokuları sıkıldı.

“İhtiyaç sahibi ailelere iftar bileti verilecek”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak ramazan ayında her zaman olduğu gibi yine hazırlıklarımızı tamamladık. Ekiplerimiz tüm cami ve mescitlerimizin temizliklerini yaptılar. Camiler her zaman temizleniyor fakat ramazana özel bir temizlik ve gül kokuları eşliğinde ramazanı karşılayacağız. Bu mekanda da çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli etkinlikleri dolu dolu yaşayacağız. Hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla yine ihtiyaç sahibi ailelere iftar bileti vererek yakın mesafedeki lokantalarda iftarlarını açmış olacaklar. Osmanlı geleneği olan askıda ekmek projemizle bir ekmek de komşun için bırak diyerek geleneğimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aileler anlaşmalı lokantalarda yemeklerini yiyebilecek

İftar bileti uygulamasına işletmesinde yer verecek olan işletme sahibi Muhammet Yanık, “Bizler bu hizmetin bir parçası olmaktan dolayı ve ihtiyaç sahibi aileleri restoranımızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gerek buraya gelebilen gerekse gelemeyen ailelerin evlerine bu hizmeti ulaştırarak iftar bileti uygulamasıyla bir restoran havasında ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Zaten durağan olan ramazan ayında biz esnaflara da ekonomik katkısı olacak. Hiçbir koşul yok, bir yemek listesi yapacağız ve ailelerimiz hepsinden faydalanabilecek” dedi.

Kaynak: İHA