Aydın'dan Kısa Kısa

Koçarlı ilçesinde 'Yerel Yatırım Planlama Projesi' toplantısı yapıldı.

Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, Yerel Yatırım Planlama Modeli'yle ilgili bilgiler aktardı.

Projenin temelinde her türlü yatırımın mevcut olduğuna dikkati çeken Çelik, 'Altyapıdan, üst yapıya kadar, turizm faaliyetlerinden, yerel yatırımlara kadar çok fazla yatırım mevcut. Biz de bu toplantıya herkesi çağırdık. Çünkü biz herkesin görüşüne önem veriyoruz. 'Akıl akıldan üstündür' diyerek bakıyoruz olaylara.' dedi.

Çelik, şöyle devam etti:

'Özellikle muhtarlarımız köylerimizde, mahallelerimizde bizim göremediğimiz her türlü eksikleri, ihtiyaçları çok rahat görebilirler. O yüzden bu toplantıda sizlerin görüşlerinize öncelik vereceğiz ve toplantı sonunda oluşturacağımız raporla resmiyete dökeceğiz. Daha sonra ise valiliğimize bu raporu sunacağız. Bu proje ile her istediğimiz olmasa da belirli oranda eksiklikler ve ihtiyaçlar giderilecektir diye düşünüyorum.'

- Muhtarlar Derneği Genel Kurulu

Koçarlı Muhtarlar Derneğinin 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan ve tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Hanife Kırkuşu seçildi.

Vatandaşların sorunlarını daha net ve güç birliği içerisinde çözüm üretebileceklerini belirten Kırkuşu, “Tek çatı altında toplanarak her mahallemize alınmayacak hizmet dahi olsa bu kapıları zorlayarak, bu hizmetlerden faydalanmak amacındayız. Dernek olarak çaldığımız kapılardan boş dönmeyeceğimizi ümit ediyoruz. Kurucu arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.' dedi.

- Uluslararası Darbe Sempozyumu

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından Uluslararası Darbe Sempozyumu'nun yapılacağı belirtildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, 26 Mayıs'ta başlayacak sempozyuma Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katılım göstereceği belirtildi.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ve Mısır Eski Cumhurbaşkanı Adayı Ayman Nour’un da yer alacağının belirtildiği açıklamada, 'Etkinlik, saat 12:30 - 13:00 arasında Demokrasiye Adanmış Bir Ömür: Adnan Menderes ve Anadolu Ajansının objektifinden 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ile devam edecek.' ifadelerine yer verildi.

Sempozyumun üç gün süreceği, çeşitli gazeteci ve yazarların da konuşmacı olarak katılacağı, kapanış programının ise Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan tarafından yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA