ATO'nun 'Çanakkale'den 15 Temmuz'a' Programı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran: 'Çanakkale ruhunu geleceğimiz olan gençlere aktarmayı, bize o destanı yaşatan atalarımıza karşı görev sayıyoruz'.

Ankara Ticaret Odası (ATO), Çanakkale ruhunu gençlerle paylaşmak amacıyla 'Çanakkale'den 15 Temmuz'a programı düzenledi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu programa odanın her yıl düzenlediği Çanakkale gezisine iştirak eden 300’ü aşkın öğrenci ve öğretmen katıldı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, programın açılışında yaptığı konuşmada, 2005 yılından bu yana Ankara’nın farklı ilçelerinden ortaokul ve lise öğrencileri için Çanakkale eğitim gezisi düzenlediklerini belirterek, 'Bu yıl göndereceğimiz 5 bin öğrenciyle birlikte, 13 yılda toplam 32 bin öğrencimizi Türk tarihinin en önemli zafer destanının yazıldığı Çanakkale’ye göndermiş olacağız. Çanakkale ruhunu geleceğimiz olan gençlere aktarmayı, bize o destanı yaşatan atalarımıza karşı görev sayıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Çanakkale’yi 1915 yılında geçilmez yapan ruhun 15 Temmuz’da tekrar ortaya konduğuna işaret eden Baran, şöyle devam etti:

'Milletimiz, FETÖ’nün hain darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi, Çanakkale ruhunun ölmediğini, bilakis, vatan söz konusu olduğunda bu milletin her bir ferdinin tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi tereddüt etmeden canını ortaya koyabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu ruhun ete kemiğe bürünmüş adı Çanakkale’de Seyit Onbaşı ise 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir’dir. Bizden sonraki nesillerin de Çanakkale ruhunu kaybetmemesi için Seyit Onbaşı’yı da Başçavuş Ömer Halisdemir’i de unutmayalım, unutturmayalım. Devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunan, milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip üstün vasıflı bir gençlik yetiştirelim.'

Mehmet Akif Ersoy’un 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiirini de okuyan Baran, milli mücadelenin sadece siperde değil ekonomi, bilim ve teknoloji cephesinde verildiğini ifade etti.

Programda, tiyatro Sanatçısı Ahmet Yenilmez, senaryosunu kendisinin yazdığı '1915’ten 15 Temmuz’a' isimli tek kişilik oyunu sahneledi.
Kaynak: AA