Arıcılar, Yangın Söndürme Tüpü Ve Su Deposu Bulunduracak

Marmaris ilçesinde Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından, arıcılara yangın söndürme tüpü ve su deposu bulundurma zorunluluğu getirildi.

2017 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel başkanlığında, Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Komisyon, ilçedeki arıcıların, yangın söndürme tüpü ile 100 litrelik su deposu bulundurması ve her arı konaklama noktasına en az bir 10 kilogramlık yangın söndürme tüpü ve tütsülerin söndürülmesi için 20 litrelik su deposu bulundurma zorunluluğu getirildi.

Buna hassasiyet göstermeyen arıcılara, idari para cezasının yanında tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası hükmü olduğu hatırlatıldı.

Kaymakam Yüksel, toplantıda yaptığı konuşmada, orman yangınlarının Marmaris için çok önemli olduğunu, ilçenin yüzde 85'nin ormanlık alan olduğunu söyledi.

- 'Yangınlara karşı hazır olmak zorundayız'

Kızılçam ormanlarıyla kaplı en hassas bölgede yaşadıklarına dikkati çeken Yüksel, 'Hepimiz orman yangınlarına karşı hazır ve uyanık olmak zorundayız. İlçemizde ilgili tüm kuruluşlarımızın koordinasyon ve işbirliği içinde olması gerekiyor. İlçemizdeki işbirliğinin gayet uyumlu olduğunu görüyorum. Önümüzdeki sıcak günlerde inşallah orman yangınıyla karşılaşmayız ama yangın olduğunda da hazırlıklı olmalıyız.' diye konuştu.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hasan Hakan Zeybek de geçen yıl bir arıcının ihmal ve dikkatsizliği sonucu 46 hektar alanın yanarak yok olduğunu ve bunun devlete maliyetinin 872 bin lira olduğunu anımsattı.

Zeybek, arıcılar başta olmak üzere ormanlardan faydalanan vatandaşların yangın tedbiri almalarının zorunluluk olduğunu kaydetti.

Yangın tedbirlerinin maliyetinin 200 liradan fazla olmadığına değinen Zeybek, '46 hektarlık alanın yanmasının maliyeti ise 872 bin lira oldu.' dedi.

Marmaris'te 300 bin arı kovanı bulunduğunu hatırlatan Zeybek, kovan sayısına göre arıcıların yangınla ilgili ciddi tedbirlerinin olmadığını dile getirdi.

Kaynak: AA