Altınköprü Halk Dansları Topluluğu Performansıyla Mest Etti

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde eğitim alan Altınköprü Halk Dansları Topluluğu öğrencileri, yıl sonu mezuniyet gösterisinde izleyenleri adeta mest etti.

Altınköprü Halk Dansları Topluluğu Performansıyla Mest Etti
Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu Mezuniyet Gecesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Halk Dansları Topluluğu folklorcularının Türkiye’nin dört bir yöresinden sergiledikleri oyunlar büyük beğeni kazanırken zaman zaman da ayakta alkışlandılar.

Yoğun iş programı nedeniyle geceye katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Siyasi, Sosyal, Kültürel ve İdari İşlerden Sorumlu Koordinatör Hasan Akkuş yer aldı. Programa Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Folklor Kurumu Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkanlık Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu katıldı.



“Dünyada Büyükçekmece konuşuluyor”

“Biz 17 sene önce diktiğimiz fidanın şuanda orman olduğunu görüyoruz” diyen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, ’’Bu akşam bize güzel bir gece yaşatan folklor ekibine, onları eğiten hocalarına, idari kadrolarına halk oyunları ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Büyükçekmece’yi bir dünya kenti yaptı. Bütün dünya da halk oyunları festivali, kültür ve sanat denince inanın Büyükçekmece konuşuluyor. İşte bunun mimari belediye başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’dür. Başkanıma ben çok teşekkür ediyorum" dedi.



“Sahneye bir coğrafyayı sığdırdılar”

Siyasi, Sosyal, Kültürel ve İdari İşlerden sorumlu Koordinatör Hasan Akkuş konuşmasında şunları söyledi:

"İnsanlar iki durumda masumlaşır, konuşamazlar. Ya çok üzgün ya da çok sevinçli olduklarında. Bu muhteşem tabloya bakıp üzgün olmak mümkün değil. Bu sahneye bir coğrafyayı sığdırdılar. Bu çocuklarımıza, gençlerimize ama önceliklere onları bu fırsatı sağlayan değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Sancar, festivale davet etti

Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, "Halk Akademisi Barış Manço Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler bu yılda büyük bir özveriyle çalıştı. Bu akşamda ne denli başarılı olduklarını hep birlikte gördük. Uluslararası yarışmalarda da bizleri temsil eden folklor ekibimize teşekkür ediyorum. Hepinizi 28 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında 18. sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA