Açıköğretim Fakültesinden Mezunlar İçin Ödül Töreni

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden mezun olan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Açıköğretim Fakültesinden Mezunlar İçin Ödül Töreni
Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi salonunda düzenlenen törende, fakülteden dereceyle mezun olanlar, gönüllü kalite elçileri ve “Yaşam Boyu Öğrenme” konulu kısa öykü yarışmasında dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Genciyle yaşlısıyla mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler, Açıköğretim Fakültesi hatırası yazılı perdenin önünde fotoğraf çektirdiler.

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcı Prof. Dr. Yücel Günay, Açıköğretim Fakültesinden dereceyle mezun olanlar, kalite elçileri ve öykü yarışmasında başarı gösterenler için bir ödül töreni düzenlediklerini söyledi.

Açıköğretim Fakültesi olarak çok önemli bir gün yaşadıklarını belirten Günay, “Bizim için Açıköğretim Sistemi o kadar büyük bir sistem ki, içerisinde birçok çalışma grubunda olan, hem çalışıp hem okuyan, yaşam ve öğrenme tabanlı öğrencilere sahibiz. Onların buradaki mutlu gününde hep beraber olalım, onlarla beraber konuşalım, beraber görüşelim istedik. Umarım bu topluluk her yıl daha da artarak, daha da gelişerek Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin herkesin evine girmesini istiyoruz. Herkesin okumasını, okuduktan sonra ikincisini okumasını istiyoruz. Bugünkü mezunlarımızın hepsini tebrik ediyorum. Umarım hayatlarında hep mutlu, güzel şeyler yaşarlar” dedi.



“Anne, kız beraber mezun oldu”

Üçüncü üniversitesini tamamlayan Nuriye Erkan, "Yerel Yönetim ve Kamu Yönetimi okudum. Diplomaya sığmadı hayalim. Üçüncü diploma olarak da İlahiyatı seçtim. Annemi de yanıma aldım. Sen de oku dedim. Annem de Sosyal Hizmetler okudu. Annemle beraber mezun olmak çok güzel, harika bir duygu. Herkesin yaşamasını isterim” ifadelerini kulandı.

Kızıyla birlikte mezuniyet heyecanı yaşayan 4 çocuk annesi 57 yaşındaki Hatice Erkan, "İzmit’ten geldik. 3 oğlum okurken ben de heveslendim. Ehliyet alıyordum. “İlkokul mezunu musun? Zehir gibisin dedi hoca” o beni duygulandırdı. Gayret ettim. Ortaokulu ve liseyi dışarıdan, kızım da “gel anne üniversiteye bir kapak at” deyince şakasına girdim ve elhamdülillah kazandım, bitirdim. Ama Hukuk istiyordum olmadı. Bir daha okuyacağım inşallah. Evde oturmasın bayanlar. Ben günlere de gidiyorum, okumalara da gidiyorum, okumaya da vakit ayırabiliyorum” şeklinde konuştu.



“68 yaşında 5’nci üniversitesini bitirdi”

Beşinci üniversitesi bitiren 68 yaşındaki Emekli Astsubay Enver Yılmaz ”Daha önce 2 ön lisans bitirmiştim. Arkasından 2 lisans daha oldu. Bu 3’üncü lisans. Sosyoloji benim açımdan çok önemli. Bütün insanların sosyolojiyi okuması lazım diye düşünüyorum. Ben çok yararlandım. Çünkü hayata ve insanlara bakışın değişiyor. Bu bölümü okuduğuma çok mutluyum. Gençlere şunu söylemek istiyorum. Ne kadar eğitiminiz varsa siz o kadar varsınız. Bizim çocukluk dönemlerimizde ilkokul, ortaokul mezunlarının bir kişilikleri vardı. Ama şimdi öyle değil artık. Yaşam, Dünya, teknoloji değişti, yani gençlerin okuması, okuması, okuması lazım. Eğitimin üzerinde bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Eğitim, eğitim, eğitim diyorum. 1949 doğumluyum. 2 çocuğum ve 5 torunum var. Ailecek okumayı seviyoruz. Hedefim sadece okumak. Bundan sonra Edebiyat bölümü kaldı. Ailemin ve özellikle meslektaşlarımın desteklerini çok gördüm. Onlara şükran borcum var” diye konuştu.

Tören öğrencilerin kep atmasının ardından sona ererken törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Günay, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Durucasu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: İHA