Vergi Borcu Ödemede Son Gün 31 Mayıs

Kumluca Vergi Dairesi Müdür Vekili Mehmet Baysanğur, vergi borcu yapılandırılmasında ikinci taksitin 31 Mayıs olduğunu, bu tarihe kadar ödeme yapmayanların yapılandırma hakkını kaybedeceğini bildirdi.

Kumluca Vergi Dairesi Müdür Vekili Mehmet Baysanğur, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Baysanğur, iki kez gerçekleştirilen vergi yapılandırmanın bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığı için sıkıntılara sebep olabileceğini, bu yüzden geçen yapılandırma döneminde vergi borçlarını yapılandıran mükelleflerin, taksitlerini kesinlikle aksatmaması gerektiğini söyledi.

Baysağnur, 'Geçen yıl çıkarılan yeniden yapılandırma yasasından yararlananların 31 Mayıs'a kadar ikinci taksiti ödememeleri halinde vergi yapılandırmaları bozulacak. Bazı vatandaşların, nasıl olsa TBMM'de görüşülen yeni yapılandırma kanunundan da yararlanacaklarını düşündükleri konusunda bilgiler geliyor. Vergi için yapılandırmada birinci ve ikinci taksitler, sigorta primleri yapılandırmada birinci taksit için son gün 31 Mayıs'tır. Bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Bu son şans, borçlarını yapılandıran vatandaşlar mutlaka borcunu ödemeli.' dedi.

Yapılandırmanın son günü olan 31 Mayıs tarihinde vergi dairelerinde aşırı yoğunluk olacağı için mükelleflerin bu tarihe kadar taksitlerini ödemeleri gerektiğini vurgulayan Baysanğur, son gün yoğunluğun fazla olacağı ihtimaline karşı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yoğunluğu azaltmak amacıyla, 31 Mayıs günü vergi dairelerinin gece 24.00'e kadar açık olacağını bildirdi.

KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay da vergi yapılandırmasından faydalanan mükelleflerin bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, 'Yapılandırmadan yararlanarak borçlarını taksitlendiren üyelerimiz bu konuda dikkatli olmalı. Çünkü ikinci yapılandırma, birinci yapılandırmayı kapsamıyor. Bu konuda bir beklentisi olan üyelerimiz birinci yapılandırmanın taksitlerini ödemediği taktirde sıkıntıya düşebilir. Üyelerimizi bu konuda dikkatli olamaya davet ediyoruz.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA