Temizlik İşçileri Sahnenin Tozunu Attı

Konak Belediyesinde görev yapan temizlik işçileri ilk kez çıktıkları tiyatro sahnesinde sergiledikleri başarılı performansla büyük beğeni topladı.

Temizlik İşçileri Sahnenin Tozunu Attı
Tiyatro sanatını geniş kitlelere ulaştırmayı hedef edinen Konak Belediyesi, içinde oyunculuk ateşi yanan amatör tiyatrocuları sahneye çıkarmaya devam ediyor. ‘İzmir Tiyatrosu’ adıyla kurulan tiyatro oluşumu sayesinde farklı mesleklerden ve kültürden tiyatro sevdalıları izleyiciyle buluşuyor. Hayata geçirilen proje kapsamında son olarak Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan temizlik işçileri ‘Aziz’im’ oyunu ile sahneye çıktı.

Hem güldürdü hem düşündürdü

İzmir Tiyatrosu çatısı altında profesyonel tiyatroculardan eğitim alan temizlik personeli ilk kez çıktıkları sahnede izleyiciden tam not aldı. Konak Belediyesinin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gösterime ilgi bir hayli yoğundu. Güldürdüğü kadar düşündüren oyunda rol alan temizlik işçileri, Ege Gösteri Sanatları ve Ege Halk Tiyatrosu oyuncularının yardımlarıyla profesyonel tiyatro sanatçılarını aratmayacak bir performans sergiledi. Türk Edebiyatı’nın önemli yazarlarından Aziz Nesin’in öykü, şiir ve yazılarından uyarlanan izleyicinin büyük beğenisini kazanan toplumsal taşlama tarzındaki oyunda, memleket insanının trajikomik halleri ve davranışları bazen güldürerek, bazen de hüzünlendirerek izleyiciye aktarıldı.

Çalışmalar belgesel olacak

Konak Belediyesinin kurduğu İzmir Tiyatrosu çatısı altında 29 Mayıs Salı günü bu kez Konak Belediyesinin İZBEL Şirketi’nde çalışan personel sahne alacak. Doğaçlama Tiyatro sahneleyecek olan çalışanlara Oyun Hamuru Tiyatrosu ile Bir Varmış Bir Yokmuş Tiyatrosu oyuncuları da eşlik edecek. İzmir Tiyatrosu projesi kapsamında daha önce de Konak Belediyespor’lu kadın futbolcular ile Karataş’ta yaşayan kadınlar tiyatro sahnesine çıkmıştı. İzmir’deki 12 tiyatro topluluğunun destek verdiği projede farklı meslek ve kültürden insanlar tiyatro yapmak için bir araya geldi. Proje kapsamında altı oyun sahnelenirken, çalışmaların ilk gününden son gününe kadarki süreci de hazırlanan belgesel filmle anlatılacak.
Kaynak: İHA