Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) tarafından düzenlenen 'İl' temalı tiyatro yarışması sonuçlandı.

SİVİL-DER tarafından düzenlenen 'İl' temalı tiyatro yarışmasında dereceye giren okullara Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törenle ödülleri veridi.

Törende, Çok Programlı Anadolu Lisesine birincilik, Sağlık Anadolu Lisesine ikincilik, Mustafa Kemal Anadolu Lisesine de üçüncülük ödülü verildi.

Kaymakam Metin Demirel, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Sivereklilerin bu kadar mücadeleci bir ruha sahip olduğunu daha önce bilmediğini söyledi.

Siverek'in il olmayı çoktan hak ettiğini anlatan Demirel, 'İl olma mücadelenizin başarıya ulaşmasını diliyorum. Taleplerini sanatla dile getiren okullarımızı tebrik ediyorum' dedi.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz da Siverek'in nüfusu ve alanıyla bir çok ilden büyük olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

'Siverek öyle sıradan bir şehir değil, tarihi, kültürü, sanatçılar, yazarlarıyla bir ilçe. Bugüne kadar alt ve üstyapının yanı sıra yeni yeşil alanların yapımına önem verdik. Önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı, kültürel ve sosyal faaliyetlere yönlendireceğiz. Siverek’i en iyi şekilde tanıtacağız. Saklı cennet dediğimiz Takoran Vadisi'nin tanıtımını yapacağız.'

- Ceylanpınar'da camiler ilaçlanıyor

Ceylanpınar Belediyesi, ramazan ayı öncesi camilerde ilaçlama çalışması başlattı.

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Servet Ekin, yaptığı açıklamada, vatandaşların daha huzurlu bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için camilerde çalışma başlattıklarını söyledi.

Ramazanın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Ekin, 'Havalar ısındı, bu nedenle camilerde özellikle haşerelere ve sivrisineklere karışı ilaçlama yaptık. Vatandaşlarımızı rahat bir ortamda teravilerini ve vakit namazlarını kılabilecek. Çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.

Kaynak: AA