Sakarya'daki Terör Örgütü Propagandası Davası

Terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan tutuksuz sanık hakim karşısına çıktı.

Sakarya'da, terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık ev hanımı E.K. ve avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianame özetinin okunmasının ardından söz verilen sanık, bir haber sitesine yazıldığı iddia edilen yorumlarla ilgisinin olmadığını savundu.

İnternetin kendisine ait olduğunu belirten E.K, 'Evin alt katındaki kiracılarımıza çocuklarım şifreyi vermişler, paylaşımı onlar yapmış olabilir. Kiracı olarak mevsimlik işçiler kalıyordu. Yorumu ben yazmadım, suçlamaları kabul etmiyorum. Karadeniz kadınıyım, eşim Mardinlidir. Fakat bu yorum yazısını onun yazması mümkün değildir. Çocuklarım da yazmazlar. Burada olmaktan utanıyorum, böyle bir şeyi yapmam mümkün değildir.' dedi.

Sanık E.K, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, beraatini talep etti.

Sanığın avukatı da müvekkilinin savunmasına iştirak ettiklerini ifade ederek, E.K'nin suçun işlendiği tarihte bir yerde çalışıp çalışmadığına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) hizmet cetvelinin getirtilmesini talep etti.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı da sanığın suçun işlendiği tarihte bir yerde çalışıp çalışmadığına ilişkin SGK'dan hizmet cetvelinin getirtilmesi mütalaasını verdi.

Hizmet cetvelinin SGK'dan istenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA