Polatlı'nın İmar Planı Yargıda

Polatlı Belediyesi İmar Komisyonu tarafından hazırlandıktan sonra, Şehitlik Mahallesi’ndeki tarlaların parselasyon yapılarak 1 emsalden 1.8 emsala çıkartılarak Belediye Meclis Üyelerinin imar rantı sağlandığı iddiaları sonrası CHP İlçe Başkanı Selami Ovacık ve Avukat Ali Kuş tarafından Polatlı’daki imar planı mahkemeye verildi.

Polatlı'nın İmar Planı Yargıda
CHP Polatlı İlçe Başkanı Selami Ovacık konu ile ilgili İHA Muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şehitlik bölgesinin özelliği nedir de emsal 1,8’e çıkartılmıştır. Yüzde 10’luk komisyonun karşılığı 283 dekardır. 283 dekarın ham olarak parasal karşılığı yaklaşık 80 ila 100 milyon. Bu paralar kimin cebine girmektedir? Polatlı Belediyesinin 91 yıllık tarihinde Polatlı’nın en büyük rantı bu imar değişikliğinde gündeme getirilmiştir. Bu kabul edilemez bir durumdur, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak bu rantın oluşmasına karşı çıkarak planın harita aşamasında ve askı süreci bitmeden imar kanununa aykırı bulduğumuzdan dolayı itiraz ettik. Ve bu itirazımızın kabul görmediği taktirde, idare mahkemesine yürütmeyi durdurma istemli dava açtık. 1/1000 ve 1/5000’lik planların iptali için aynı zamanda ortada dönen şaibelerle ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Bu şaibelerle ilgili sonuna kadar gideceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyorum. Polatlı sahipsiz değildir. Polatlı bu çarpık imar uygulamalarını hak etmiyor. Kişilere özgü imar düzenlemeleri ayyuka çıkmıştır."

Polatlı Belediyesi Meclisinde alınan tüm kararların kanunların belirlediği sınırlarda olduğunu savunan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise, "Bu ilçede tüyü bitmemiş yetimin hakkının teminatı Mürsel Yıldızkaya’dır, Bu güne kadar kanunların belirlediği sınırların dışına kimse çıkmamıştır. Buna asla izin vermem. Son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak hayatının hiçbir döneminde toplumun sevgisi, desteğini, takdirini alamamış, ardından iki kişinin yürümediği bir zaat mesnetsizce cahilce, alçakça ve hatta çukurca atıp tutuyor. Hiçbir şekilde öngörüleri olmayanların önerileri olmayanların bütün belediye meclis üyelerimizi hedef alan cümlelerini şiddetle nefretle kınıyorum. Bunun ile ilgili herkesi mahkemelere davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA