Muş'ta 'Koruyucu Aile Buluşması' Programı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce 'Koruyucu Aile Buluşması' Programı düzenlendi.

Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde Aile Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katılan Vali Seddar Yavuz, Türkiye'nin son 15 yılda büyük bir devrim gerçekleştirdiğini, her alanda yapılan bu değişim ve gelişimin, sosyal hizmetler alanında da ciddi bir aşama katettiğini belirtti.

Özellikle uygulamaya konan çocuk evleri ve koruyucu aile projeleriyle çocukların sevgi ve şefkat açığının giderildiğini ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

'Böylece yavrularımız geleceğe daha iyi şekilde hazırlanmaktadır. Her zaman söylediğim gibi Muş kadim bir şehir. Burada yaşayanlar da kutlu insanlardır. Muş haklı vatanına ve milletine bağlı naif bir yapıya sahip. Bizim işimizde valilik olarak bu kutlu beldede yaşayan halkımıza tüm imkanlarımızla en iyi şekilde hizmet etmektir.'

Aile ne kadar güçlü olursa toplumun da o denli güçlü olacağını belirten Yavuz, aile yapısını güçlendirmenin temel hedefleri olduğunu kaydetti.

Vali Yavuz, 'Anne baba olmak çocukları dünyaya getirmekten ziyade çocuğa bakmakla, ona sevgi göstermekle ve geleceğini planlamakla olur. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin şefkatine emanet edilen sevgili yavrularımızın gelecekleri aydınlık olsun diyerek, koruyucu ailelerimizi tebrik ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kentin en büyük ve öncelikli sorununun iş ve istihdam olduğunu ve bu amaçla yaptıkları çalışmaların meyve vermeye başladığını bildiren Yavuz, kentte çağrı merkezi açılarak 100 kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

Yavuz, 'Bu sayı giderek artacak. Bunun dışında ilimizi ziyaretlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan da ikinci bir çağrı merkezi kurulması için söz aldık. Bu konuda yer arayışlarımız başladı. Ayrıca çok yakın zamanda Sungu'da tekstil fabrikaları çalışmaya başlayacak. Bu da birçok gencimize iş ve istihdam kapısı olacak.' diye konuştu.

Programa, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdülbari Aksoy, Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Mehmet Emiroğlu, kurum çalışanları, çocuklar ve koruyucu aileler katıldı.

Kaynak: AA