Liselerden Mezuniyet Töreni

Bilecik'te faaliyet gösteren 9 liseden mezun olan öğrenciler için toplu mezuniyet töreni düzenlendi.

Bilecik'te faaliyet gösteren 9 liseden mezun olan 985 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Edebali Stadı'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğrencilerin okullarda aldıkları bilgi ve birikimle hayattaki amaçlarına kolayca ulaşabileceklerini söyledi.

Öğrencilerin ülkenin gelişmesine ve çağdaş medeniyetler düzeyinin üzerine çıkmasında katkılarının olacağını savunan Durmuş, 'Bunun için sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Eğitim süreci içerisinde bir yandan sizleri yararlı bilgilerle donatmaya, diğer yandan da duygu, beden ve ruh düzeyi açısından eğitmeye çalıştık. Bir takım eksiklikleriniz olsa bile ilerleyen süreçte bunları telafi edecek, iyi insan, iyi vatandaş olma idealine okullarınızda aldığınız eğitimle ulaşacaksınız.' ifadelerini kullandı.

Her şeyin birlik ve beraberlik içerisinde yapıldığında çok daha büyük anlam taşıdığını söyleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı ise şöyle konuştu:

'Biz birlikte Bilecik'iz, biz birlikte Türkiye'yiz. Hayata adım atma sürecinde bir sonuç değil, yeni bir başlangıç. Hayatınızın en önemli bir safhasını geride bırakıyorsunuz. Liseyi mezuniyet noktasında başarıyla bitiriyorsunuz ama önünüzde daha koskoca yeni bir hayat var, üniversite ve yaşam var. İnşallah nasıl böyle coşkuyla, mutlulukla güzel bir şekilde bu sürece geldiyseniz temennimiz ve arzumuz geleceğinizin de aynı mutlulukta, güzellikte olsun, başarılarla dolu olsun.'

Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler tarafından seneye mezun olacak öğrencilere bayrak ve okulların flama devir teslim töreni icra edildi.

Okul birincisi olarak mezun olan öğrencilere plaketlerinin verilmesi, dereceye giren öğrencilerin kütüğe isimlerinin yazılı olduğu mezuniyet tabelasını çakması ve öğrencilerin keplerini havaya atması ile devam eden program, Cihan Yıldız konseri ile sona erdi.
Kaynak: AA