Konya Ulaşımına UITP'ten Ödül

Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı'nda hizmet veren katanersiz tramvaylar, Uluslararası Toplu Taşımacılık Birliği (UITP) ödülüne layık görüldü.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, alınan ödül ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, UITP'nin Uluslararası Toplu Taşımacılık Zirvesi ve Fuarı'nın, Kanada'nın Montreal şehrinde yapıldığını, Türkiye'nin Ottava Büyükelçisi Selçuk Ünal ile Montreal Başkonsolosu Barkan Umruk'un da katıldığı törende, Konya Büyükşehir Belediyesine 'Toplu Taşımacılık Projeleri Yarışması' kapsamında bölgesel kategoride 26 proje arasından birincilik ödülü verildiğini belirtti.

Zirveye katılan Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri Hasan Kılcanın, ödülü UITP Genel Sekreteri Alain Flausch'dan aldığını söyleyen Akyürek, Kılca'nın da Büyükelçi Ünal ve Flausch'a Mevlana'nın Mesnevi eserini hediye ettiğini aktardı.

Alaaddin-Adliye hattının şehrin tarihi dokusuna uygun olması için tarihi bölgede direklerin ve tellerin bulunmadığını anımsatan Akyürek, Türkiye'de ilk defa katanersiz tramvaylarla hizmet verdiklerini vurguladı.

Akyürek, UITP Dünya Toplu Taşımacılık Zirvesi'nde alınan ödülün önemli olduğunu ifade ederek, Konya adına teşekkür etti.

Kaynak: AA