İtfaiye Müdürlüğünün 3 Yıllık Faaliyetleri

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün, 2014'ten 2017'ye kadar geçen yaklaşık 38 aylık zaman içerisinde il genelinde 4 bin 91 yangına müdahale ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 2014'te bin 5, 2015'te bin 300, 2016'da bin 365, 21 Mayıs 2017'ye kadar da 421 yangın olayına müdahale edildiği ifade edildi.

Açıklamada çıkan yangınların sebepleri arasında ilk sırayı elektrikten kaynaklı olduğu belirtilirken, en fazla yangının Ortahisar ilçesinde meydana geldiği kaydedildi.

İtfaiye ekiplerinin aynı dönemlerde 515 trafik kazası, 217 asansör kurtarma çalışması ve bin 478 canlı kurtarma faaliyetleri yaptığı bildirilirken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, itfaiye teşkilatını her geçen gün daha da büyüttüklerini belirtti.

Gümrükçüoğlu, kanunların kendilerine verdikleri görevler çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

'İtfaiye Dairemizin makine parkını çağın şartlarına uygun hale getirdik. Ayrıca ilçelerimizi itfaiye müfrezeleri ile donatmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Yangın ve kurtarma çalışmalarımızın yanı sıra bu tür olumsuz hadiselerin yaşanmasının önüne geçmek için yangın eğitimi çalışmalarımıza da aralıksız olarak devam etmekteyiz. Bu kapsamda iş yerleri, eğitim kurumları ve kamu kurumları gibi alanlarda eğitim faaliyetleri düzenleyerek halkımızı yangın konusunda bilinçlendirmekteyiz.'

Kaynak: AA