İtalya'da G7 Zirvesi'ne Doğru

İtalya Başbakanlık Müsteşarı Boschi: 'İtalya kendini büyüleyici şekilde sunmaya hazırdır'.

İtalya Başbakanlık Müsteşarı Maria Elena Boschi, G7 liderler zirvesinde kendilerini en iyi şekilde sunmak için hazır olduklarını bildirdi.

Boschi, endüstrileşmiş ülkelerin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi'nin 26-27 Mayıs'ta düzenleneceği Sicilya Ada'sının doğusundaki turistik kent Taormina'da son hazırlıkları gözden geçirdi ve zirveyle ilgili yerel yetkililerle basın toplantısı düzenledi.

Zirvenin, adı mafya ile özdeşleşen Sicilya'da yapılacak olmasına ilişkin yorumlara değinen Boschi, 'Bazıları bu zirveyi Sicilya'da yapmanın banal olduğunu söylüyor ama işte tam da bu nedenle G7'yi Floransa'da yapmayı düşünürken, Taormina'’ya aldık. Eski klişeleri geride bıraktık. İtalya kendini büyüleyici şekilde sunmaya hazırdır.' dedi.

Boschi, ülkenin orta kesimini geçen aylarda vuran deprem felaketlerinin ortaya çıkardığı acil duruma rağmen zirveye ilişkin hazırlıklarını zamanında tamamladığını belirtti.

Başbakanlık Müsteşarı Boschi, zirveye yönelik izin verilen protesto gösterilerinin de yasalara saygılı bir biçimde yapılması gerektiğini ifade etti.

Bu arada, Messina Valisi Francesca Fernandino da zirve için toplamda 7 bin kişinin görev yapacağını söyledi.

Zirveye ev sahipliği yapacak Taormina'nın Belediye Başkanı Eligio Giardina da basın toplantısında, tarihi zirve nedeniyle alınacak güvenlik önlemleri konusunda Taorminalıların gerekli sabrı göstermesini talep etti.

Basın toplantısında paylaşılan bilgilere göre, zirveye 2 bin kişilik ilgili ülke delegasyonu, 2 bin aşkın da gazeteci akreditasyon yaptırdı.

G7 ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları ile AB liderlerini bir araya getirecek tarihi zirve, 26 Mayıs Cuma günü başlayıp, 27 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.
Kaynak: AA