Husilerin Alıkoyduğu Yemenliler

'Kaçırılanların Anneleri Birliği', Husiler tarafından alıkonulan yakınlarının ramazan ayından önce serbest bırakılmasını istedi.

Yemen'de 'Kaçırılanların Anneleri Birliği', Husiler tarafından alıkonulan yakınlarının bir an önce serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi.

Başkent Sana'daki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde bir araya gelen aileler, Husilerin alıkoyduğu yakınlarının ramazan ayından önce serbest bırakılmasını istedi. Gösteride, Husiler tarafından alıkonulan hasta kişilerin de serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Göstericiler, 'Ramazanı oğlumla birlikte geçirmek istiyorum', 'Torunlarım babalarını iftar sofrasına bekliyor', 'Oğlumun Husiler ile Salih yanlılarının hapishanelerinde geçirdiği üçüncü ramazan' ibarelerinin yer aldığı dövizler taşıdı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, 'Bazı tehlikeli hastalıkları olmasına rağmen halen Husilerin hapishanelerinde bulunanlar var. Söz konusu kişilerin acilen serbest bırakılması gerekiyor.' denildi.

Yemen İnsan Hakları Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlere ait cezaevlerinde binlerce kişinin alıkonulduğu kaydedilmişti.

Yerel insan hakları kuruluşları, Husileri cezaevlerinde işkence uygulamak ve hastaların tedavisine izin vermemekle suçluyor.

Yemen iki yılı aşkın süredir Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: AA