HRÜ'den 'Palyatif Bakım' Hizmeti

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi (HRÜ) bünyesinde palyatif bakım servisi kurularak, kanser, felç, ileri dönem organ yetmezliği, alzheimer gibi hastalara özel bakım hizmeti sunulmaya başlandı.

HRÜ Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı, yaptığı açıklamada, hastane bünyesinde geçen ay kurulan 10 yataklı palyatif bakım servisinde, özellikle kanser, felç ve ileri derecede organ yetmezliği gibi rahatsızlıkları bulunan hastaların ağrılarının giderilmesi, kusma, bulantı ve sekresyonların önlemesi gibi bakım hizmeti verildiğini belirtti.

Palyatif bakımın özellikle ileri düzey kanser hastaları için çok önemli olduğunu dile getiren Çadırcı, şunları kaydetti:

'Özellikle kanserin tanısının kolay konması ve tedavi yöntemlerinin gelişmesiyle birlikte bu tür hastaların yaşam süreleri uzadı. Hekimler olarak artık daha farklı hastalıklarla karşılaşıyoruz. Özellikle bu tür hastaların ağrılarının giderilmesi, bulantı, kusma ve sekresyonlarının önlemesi için tedaviler uyguluyoruz. Hastanemizde bir ilk olarak 10 yataklı palyatif bakım servisini kurduk. Geçen ay kurmamıza rağmen toplam 37 hastaya hizmet verdik. 16 hastamızı taburcu ettik, şu anda 11 hastamızın bakım hizmeti alıyor. Servisimiz Türkiye üniversite hastanelerinde bir ilk, hastalarımıza en iyi şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz.'

Palyatif bakım servisinde kızı yatan Behiye Bayındır, kızının uzun zamandır rahatsız olduğunu, evde bakımının zor olduğu için palyatif bakım servisine yattığını söyledi.

Kızına çok iyi bakıldığını belirten Bayındır, hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: AA