Eyüp'te Bahar Temizliği

Eyüp Belediyesi, ilçe genelinde bahar temizliği seferberliği başlattı. İlçeyi daha yaşanabilir kılmak ve temiz bir çevre oluşturmak için kurulan temizlik ekipleri, bahar temizliğini tüm hızıyla sürdürüyor.

Eyüp'te Bahar Temizliği
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın, ilçeyi daha yaşanabilir kılmak ve temiz bir çevre oluşturmak için talimatını verdiği bahar temizliği tüm hızıyla devam ediyor. Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra İslam aleminin dördüncü kutsal mekanı olarak kabul edilen Eyüp’e, her gün dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler geliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gelen misafirleri daha temiz bir ortamda ağırlama adına ilçede bulunan 121 cami ile tüm cadde ve sokaklarda aralıksız temizlik çalışması yapıyor.

121 camii sürekli temizleniyor

Temizlik ekipleri yıl boyunca rutin olarak, ilçe genelinde bulunan 121 camide temizlik yapıyor. Camilerin 21’inde haftada bir, diğerlerinde ise 2 haftada bir halıları süpürüyor, yıkıyor ve gül suyu sıkıyor. Ekipler son olarak ise Saçlı Abdulkadir Efendi Camii’nin temizlik çalışmalarını tamamladı.

121 caminin temizliği sırasında hastalık yapma özelliği bulunan mikropları uzaklaştırmada kullanılan 30 litre dezenfeksiyon maddesi ile 10 litre gül suyunun karıştırılması sonrasında maddenin keskinliği alınırken kullanılan gül suyu tamamen saf halinde karıştırılıyor. Yıkama sonrasında ise halılardaki koku kullanılan saf kokudan dolayı kalıcı oluyor.

Boyama çalışmaları da yapılıyor

Öte yandan, bahar ayları ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında bordür ve tretuvarlar da boyanıyor. Baharın gelmesiyle canlanan sokak ve caddeleri bakıma alan Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bordür ve tretuvarları boyuyor. İlçede bulunan ana arterlere el atan temizlik ekipleri, ilk olarak süpürge makinalarının işleminden geçen kaldırımlar tankerlerle yıkandıktan sonra, bordür ve tretuvarlara işlenen boyanın iyi tutması için kazıma çalışması yapılıyor. 10’ar kişiden oluşan iki grupla işe başlayan ekipler işlerin pratik olması için her birinde kompresör bulunan tabancalı boya makinaları da dahil 8 ana makine kullanıyor.

Çalışmalar sokakları da kapsıyor

Temizlik İşleri ekipleri ayrıca Eyüp’ün cadde ve sokaklarında da, sulama - yıkama işlemi gerçekleştiriyor. Ekipler yıl boyunca 5 tankerle, her gün farklı bir mahallenin cadde ve sokaklarını yıkıyor. 10 Mayıs - 15 Ekim tarihleri arasında 5 ay boyunca ise çalışmalarını 9 tanker ile sürdüren ekipler, tankerlerin girebildiği tüm cadde ve sokaklarda haftada en az 1 defa olmak üzere sulama-yıkama yapıyorlar.

Eyüp bölgesinde bulunan 16 mahallenin ana arterleri haftada 2 defa, Göktürk ve Kemerburgaz’da bulunan ana arterlerin tamamı her gün sabah saatlerinde, sokaklar ise haftada en az bir defa yıkanıyor. İlçe genelinde yapılan büyük çaptaki temizlik çalışmaları ise vatandaşın takdirini topladı.
Kaynak: İHA