Dakar Belediye Başkanı Sall'in Tutuklanması

Sivil toplum kuruluşları, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklu yargılanan Dakar Belediye Başkanı Sall'in cezaevindeki koşullarının incelenmesini istedi.

Senegal'de tutuklu yargılanan Dakar Belediye Başkanı Khalifa Sall'in yaşam şartlarının araştırılması amacıyla soruşturma başlatılması talep edildi.

Senegal İnsan Hakları Birliği (LSDH) Adalet Bakanlığına ulaştırdığı dilekçede, Sall'in kaldığı cezaevinin mescidine, kütüphanesine ve diğer kullanım alanlarına erişiminin engellendiği ve diğer mahkumlara tanınan bazı haklardan mahkum bırakıldığı iddialarına yer verildi.

LSDH, bu iddiaların araştırılması ve Sall'in yaşam şartlarının incelenmesi için soruşturma açılmasını talep etti.

'Yolsuzluk', 'dolandırıcılık' ve 'para aklama' gibi suçları işlediği gerekçesiyle başkent Dakar'ın Reubeuss Cezaevi'nde iki aydır yargılanmayı bekleyen Sall'in serbest bırakılması için muhalefet partileri de geçen hafta gösteri düzenlemişti.

Öte yandan Sall'in avukatları ise müvekkillerinin 2019'da düzenlenecek devlet başkanı seçiminde aday olabileceğine işaret ederek, ülkenin mevcut Devlet Başkanı Macky Sall'in, söz konusu suçlamalarla potansiyel rakiplerini devre dışı bırakmaya çalıştığını öne sürdü.
Kaynak: AA