'Bir Kardeşim Olsun Projesi'

İstanbul Şehir Üniversitesi, Suriyeli çocuklarla üniversite öğrencilerini buluşturan, 'Bir Kardeşim Olsun Projesi'nin katılımcılarını ağırladı.

İstanbul Şehir Üniversitesi, Suriyeli çocuklarla üniversite öğrencilerini buluşturan, 'Bir Kardeşim Olsun Projesi'nin katılımcılarını ağırladı. Suriyeli çocukların yaşadıkları kültürel sıkıntıları gidermek ve adaptasyonlarını sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, doyasıya eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir gün geçirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, bir grup üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk bilinciyle Suriyeli çocuklara yönelik, 'Bir Kardeşim Olsun Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında, 25 gönüllü üniversite öğrencisi, Suriye’deki savaştan kaçan 7-12 yaş aralığındaki 25 çocuğa ağabeylik ve ablalık yapıyor. Gönüllü öğrenciler, her iki haftada bir gün organize edilen buluşmalarla, çocukların yaşadıkları kültürel sıkıntıları gidermeyi, adaptasyonlarını sağlamayı, imkansızlıklardan dolayı sosyal ve kültürel etkinliklerden mahrum kalmamalarını sağlamayı amaçlıyor.

Suriye Eğitim Derneği’yle iş birliği içinde, 2016 Mart ayından beri yürütülen projenin dönem sonu etkinliğine ev sahipliği yapan ve sponsor olan İstanbul Şehir Üniversitesi, Suriyeli çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı. Üniversitenin Doğu Kampüsü’ndeki bahçesinde ikram edilen yemeğin ardından, ip atlayan ve futbol maçı yapan çocuklar, açık havada eğlenceli oyunlar oynayarak, hem güzel bir gün geçirdi hem de üniversitelilerle kampüs atmosferini yaşadı.

Kaynak: AA