Batı Karadenizli Bisikletçiler Yeni Rotalar Peşinde

Küre Dağları Milli Parkı'nın Kastamonu sınırlarında kalan bisiklet ve yürüyüş yolları Batı Karadenizli bisikletçiler tarafından araştırılıyor.

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği üyeleri Pınarbaşı ilçesindeki Ilıca Şelalesi, Valla Kanyonu ve Karabük Bisiklet Derneği bisikletçilerinin de katılımı ile Azdavay ilçesindeki Çatak kanyonuna pedal çevirdiler.

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Dernek Başkanı Mustafa Artar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü ile beraber yaptıkları proje kapsamında Milli Parkın Kastamonu bölümündeki bisiklet ve yürüyüş yollarını araştırdıklarını ve test ettiklerini söyledi.

Küre Dağları Milli Parkı'nın Bartın bölümünde her yıl bisiklet festivali yaptıklarını ifade eden Artar, şöyle konuştu:

'Dördüncü Bartın bisiklet festivalini 12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Bartın'ın Ulus ilçesinde yapacağız. Bu proje ile önümüzdeki yıllarda Milli Parkın Kastamonu bölümünde Pınarbaşı Kaymakamlığı, Pınarbaşı Belediyesi ve Milli Park Müdürlüğü işbirliği ile Karabük, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu'daki bisikletçi grupların katılacağı bisiklet festivali yapmayı planlıyoruz.'

Kaynak: AA