Atık Maddeler Öğrencilerin Ellerinde Enstrüman Oldu

Adıyaman Zeynep Turgut Ortaokulunda açılan 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda öğrencilerin tencere, kaşık, kavanoz gibi atık maddelerden yaptıkları enstrümanlar, ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Zeynep Turgut Ortaokulunda sınıflarda açılan sergide, 12 öğretmen ve 50 öğrencinin yaptığı 20 proje sergilendi.

Projeler arasında geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla öğrencilerin yaptıkları tencereden tambur, ceviz kabuğundan zil, kaşıktan çıngırak, kavanozdan davul gibi birçok enstrüman ilgi gördü.

Doğaya atılan atık maddelerden birçok ürün yapılabildiğine dikkat çekmek amacıyla 'Atık Maddelerden Enstrüman' projesini hayata geçirdiklerini ifade eden 7'inci sınıf öğrencisi Arzu Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların atık maddelerden neler yapabildiklerini göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Her atıktan bir ürün elde edilebileceğini ifade eden Erdem, şunları kaydetti:

'Atık maddeleri atmamamız lazım. Çünkü hiçbir şey atık değildir. Her atıktan bir ürün elde edebiliriz. Gazoz kapakları ile çıngırak, bir kavanozu davul yapabiliriz. Atık maddelerden bizler enstrüman yaptık daha güzel işler yapılabilir. İnsanları bilinçlendirmek ve doğanın kirlenmesini önlemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik.'

Zeynep Turgut Ortaokulu Müdürü Mehmet Ateş ise öğretmen ve öğrencilerin çok güzel projeler ile bilim fuarına katıldıklarını belirtti.

Projeleri 3 aylık bir sürede hazırladıklarını dile getiren Ateş, 'Amacımız öğrencilerin araştırmacı bir kişilikte olmalarını sağlamak. Hayatta yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu projeler ile öğrencilerin özgüvenini kazanmalarını sağlamaya çalıştık.' dedi.

Kaynak: AA