AEÜ'de Mezuniyet Töreni

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi mezunları 'ahi yemini' ederek meslek hayatına adım attı.

AEÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nin 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Bağbaşı Yerleşkesi Spor Salonu'nda yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin zor bir dönemden geçerek kendilerini geliştirdiklerini söyledi.

Fen edebiyat fakültelerinin bilim insanı yetiştirdiğini ifade eden Karakaya, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında projeler ve yeni fikirler üretmelerini tavsiye ederek, şunları kaydetti:

'Hayatın varlığı harcadığınız emeğe bağlıdır. Sizler toplumu olumlu anlamda dönüştüren ve umutları besleyen hedefler olacaksınız. Okuduğunuz fakülte bilim insanı yetiştiren bir fakültedir. Sizler kendi bilgi ve birikiminizle neler yapabileceğinizi topluma göstermelisiniz. Üretime dönük, kendinizi ifade edebildiğiniz fikirler üzerine yoğunlaşmalısınız. Bizler istikbalimizi sizlere emanet edeceğiz.'

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nadir İlhan da öğrencilerin dört yıllık bilgi ve birikimlerini bundan sonraki hayatlarında uygulamak zorunda olduklarını belirterek, sosyal hayatın yükünü omuzlayacaklarını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan öğrenciler için ahiliğin simgesi olan şed kuşatma töreni yapıldı. Şed kuşatma töreninin ardından fakülte birincisi coğrafya bölümü öğrencisi Reyhan Öztekin mezun olan öğrenciler adına konuşma yaparak, kendilerini yetiştiren ailelerine ve dört yıl boyunca eğitimlerini üstlenen hocalarına teşekkür etti.

Törende, fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan öğrenciler ile kendi bölümlerinden derece ile mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Öğrenciler, 'ahilik yemini' ederek, keplerini havaya fırlattı.

Kaynak: AA