'7'Den 70'E Bilim Projesi'

TÜBİTAK Bilim Şenlikleri 4007, Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı Proje çağrısı kapsamında Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan '7'den 70'e Bilim Projesi' kabul edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 7'den 70'e Bilim Projesi için çalışmaların başladığı belirtildi.

İl genelinde bilim alanında farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında 22 etkinlik atölyesi kurulacağı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Bilimsel iletişimin sağlanması, bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavranması için sergi, sahne şovları, atölye ve laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinliklerle katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak ve araştırma duygularının, öğrenme isteklerinin geliştirilmesi sağlanacak. Projenin geniş kitlelere ulaşması ve bilim için her yaş grubunda farkındalık yaratılması amacıyla Düzce genelinde bilimin tüm alt dallarının tanıtımı yapılacak. '

Açıklamada, oluşturulan etkinlik atölyelerinde 22 atölye lideri,16 rehber, 6 sergi ve 6 konuşmacının görev alacağı kaydedilerek Düzce genelinde bilim alanında farkındalık oluşturmak için uygulama yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA