Tekirdağ'da, 'Kırsal Turizm Geliştirme' Projesi

Malkara ilçesinde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince, 'Kırsal Turizm Geliştirme' projesi kapsamında Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi, düzenlenen törenle açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Elmalı Mahallesi'nde düzenlenen törende, Tekirdağ ve ilçelerinin turizm vizyonunu en iyi şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Kırsal ve deniz turizminin Türkiye'nin parlayan yıldızı olacağını aktaran Albayrak, 'Bu sene mavi bayraklı plajlarımızı dörde çıkardık. Ayrıca, Elmalı'ya yapılan yatırımı yerinde gördük. Elmalı Mahallesi'nde yaşayan kadınlara söylüyorum, bunun kıymetini bilin, buraya sahip çıkın, bu işten karlı çıkanlar hanımlar olacaktır. Hanımların emeğinin geçtiği her şey mutlaka başarılı olur.' diye konuştu.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise ilçede turizme katkıda bulunmak için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini aktardı. Malkara'nın büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu dile getiren Yurdakul, etkinlikte emeği geçen kadınlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Albayrak, Yurdakul, yetkililer ve vatandaşlar kadınların yaptığı yöresel ürünlerin yer aldığı Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA