Sınava Geç Kalan KPSS Adayları Kapıdan Geri Döndü

Adana’da KPSS’ye girecek adaylardan bazıları bu yıl başlatılan 09.45 uygulaması nedeniyle geç kalınca sınava giremedi.

Sınava Geç Kalan KPSS Adayları Kapıdan Geri Döndü
2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı için adaylar sabah saatlerinden itibaren okullara akın etti. Saat 09.05’i gösterdiğinde adaylar polis kontrolünden geçerek salonlara alınmaya başlandı. Polisler detektörlerle adayları aradı. Erkek adaylar iki polisin aramasından sonra salonlara girebildi. Bütün uyarılara rağmen adayların yine bozuk para ve salona alınmayacak maddelerle sınava geldiği görüldü.

Bu yıl ilk kez uygulanan ve çok tartışılan saat 09.45’ten sonra gelen adayların sınava alınmaması bu sınavda da uygulandı. Adana’da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınava giren bir aday, geç kaldığını zannederek okula koşarak geldi. Saat 09.43’te gelen aday, son iki dakika kala sınava alındı. Görevliler, kapıların kapanmasına iki dakika kaldığını söyleyerek adayı sakinleştirdi. Görevliler kapıyı kapattıktan 3 dakika sonra bir bayan aday koşarak okula geldi. Polisler, adayın arkasından koşarak kapıların kapandığını, 09.45 uygulaması olduğunu, bu nedenle sınava alamayacaklarını söyledi.

Bu sırada bir erkek aday da koşarak okula geldi. Görevliler erkek adaya da sınava girme süresinin bittiğini söyledi.

Sınava girebilmek için görevlilere yalvaran iki aday, içeri alınmayınca okuldan ayrıldı.

15 aylık Ömer Tekin sınavdaki annesini bekledi

Kadir Göral ve Fatma Göral çifti ise sınava 15 aylık Ömer Tekin adlı bebekleriyle birlikte geldi. Anne Fatma Göral, bebeğini uyutarak eşine verdikten sonra sınava girdi. Kadir Göral, büyük oğlunu komşuya bıraktıklarını ancak bebeği bırakamadıklarını, birlikte sınavın bitmesini beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA